Företag

Inför Djurgården - Landskrona

 • Herrar
 • A-lag
 • 19 feb 2023

Äntligen dags för premiär i Svenska Cupen när Landskrona gästar Tele2 Arena.

DJURGÅRDEN - LANDSKRONA BOIS

Måndag 20 februari kl. 18:30, Tele2 Arena, (taket är stängt)

Köp biljett till matchen här.

Truppstatus

–  Alla spelare är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar

 • Tävlingssäsongen kickar äntligen igång med en titel på spel i Svenska Cupen och Landskrona står för premiärmotståndet. Örebro SK och BP är övriga lag i gruppen där gruppvinnaren går till kvartsfinal.
 • Även om genrepen mot Sirius och Värnamo kanske inte levererade fullt ut tar vi fasta på Haris Radetinacs resonemang om att "vi kommer steppa upp när det finns poäng att spela om".
 • Glädjande att se både Marcus Danielson och Besard Sabovic tillbaka i matchspel mot Värnamo.
 • Första tävlingsmatchen för DIF på det nylagda konstgräset på Tele2 Arena. De nya, styva stråna kommer gradvis att mjukna under de kommande veckorna men en viss långsamhet lär nog prägla underlaget på måndag.
 • Taket är stängt på Tele2 Arena.
 

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi har tränat bra och har en i princip skadefri trupp där de som varit borta har kommit tillbaka. Än så länge är det inga bakslag där och det gör att det blir väldigt tuff konkurrens om platserna. En del bra spelare kommer kanske inte ens att ta en plats på bänken, men det är positiva problem. Nu har vi en bra grund i träningen och har spelat två matcher med lite tunga ben där nästan alla har spelat 90 minuter. Det har funnits en del i övrigt att önska i spelet, men om vår plan håller borde vi studsa upp nu och jag tycker att det var en pigg träning under fredagen. Sedan är vi lediga lördag och förbereder oss ordentligt på söndag. Så det finns mycket kraft som vi byggt upp under träning som ska ut nu när vi börjar tävla igen, berättar ”Tolle” som inte vill lägga för stor vikt vid diskussionen kring den nya mattan på Tele2 Arena.
– Det är som det är. Gräset är nylagt och på alla nylagda konstgräsplaner blir det så att bollen svävar lite. När det gäller långsamhet och övrigt får vi väl se hur det artar sig över tid, gissningsvis kommer stråna att lägga sig lite snart så att det går snabbare längre fram. Men just nu går det rätt långsamt och det är samma för båda lagen så det är inte så mycket att snacka om.

Istället kan man snacka om en biljettförsäljningen som tickar på stadigt med sikte på ett förhoppningsvis femsiffrigt antal supportrar på plats på Tele2 Arena på måndag.
– Det ska bli jätteroligt att få spela inför vår publik igen och det går ju inte att säga något annat än att spel mot Värnamo utan publik gav lite pandemikänsla. Så vi ser fram emot att få känna trycket på läktarna igen.


Om Landskrona BoIS

 • Har spelat fem träningsmatcher under försäsongen. Inledde med kryss mot Trelleborg (1-1), förlust mot Värnamo (1-2) samt segrar mot danska lagen Sönderjyske (2-0) och B93 (1-0). Genrepade sedan mot danska division 2-laget Hellerups IK där det blev 1-1.
 • Kom på sjätteplats i Superettan förra året.
 • Välbekanta DIF-namn återfinns i truppen i form av Melker Jonsson och Kofi Asare.


Thomas Lagerlöf om Landskrona
– De påminner lite om både Sirius och Värnamo. Ett lag som försöker hålla väldigt mycket boll kombinerat med mycket folk i speluppbyggnaden. Försvarsmässigt går de ganska mycket man-man och försöker att sätta hög press, precis som de motståndare vi mött på sistone. Så vi kommer att behöva höja oss ordentligt jämfört med hur det såg ut i de två senaste matcherna.

Huruvida det blir ett återseende av Melker Jonsson och Kofi Asare på planen återstår att se, men den sistnämnda är lite mer av en lågoddsare.
– Jag tror inte att Melker är helt redo än men Kofi har däremot spelat en del i de matcher som Landskrona kört under försäsongen, summerar Tolle.


Matchen visas på C More för dig som inte kan vara på plats. Använd följande länk när du beställer matchen så gynnar det DIF Fotboll.

20 februari, måndag 18:30Tele2 Arena

DjurgårdenLandskrona BoIS
6-1 (3-0)

 • MålskyttarGustav Wikheim 11'Elias Andersson 27'Joel Asoro 45+2'Oliver Berg 49'Besard Sabovic 79'Ousmane Diawara 86'Lucas Bergvall 90+2'
 • Domare Adam Ladebäck
 • Publik 8762 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat