Företag

Inför Elfsborg - Djurgården

 • Herrar
 • A-lag
 • 3 juni 2023

Intressant utmaning på söndag då blåränderna tar sig an ett formstarkt Elfsborg. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

ELFSBORG - DJURGÅRDEN

Söndag 4 juni kl. 17:30, Borås Arena

Matchen visas på discovery+, beställ ditt abonnemang här så gynnar det DIF Fotboll.

Truppstatus

– Gustav Wikheim, Hampus Finndell, Theo Bergvall, Wilmer Odefalk och Elliot Käck är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningar i Allsvenskan

4 varningar: Rasmus Schüller
2 varningar: Hampus Finndell, Haris Radetinac
1 varning: Elias Andersson, Marcus Danielson, Victor Edvardsen, Oskar Fallenius, Piotr Johansson, Jesper Löfgren, Besard Sabovic, Jacob Widell Zetterström.

Spaningar

 • Skön medvind i ryggen efter tre raka hemmasegrar mot gulsvart motstånd. Nu väntar samma färgkombo på nytt borta mot ett formtoppat Elfsborg.
 • Fint kvitto i defensiven med tre raka nollor bakåt är också ett plustecken.
 • Glädjande att se Elias Andersson snabbt vara tillbaka i spel i söndags och han stod för en övertygande insats i derbysegern.
 • Gustav Wikheim klev av med bandagerat lår i derbyt, ett frågetecken inför söndagen.
 • Hampus Finndell och Haris Radetinac står båda på två varningar och missar matchen mot IFK Norrköping om de drar på sig ett gult kort.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:

– Vi har kommit upp i bra nivå på slutet och nu möter vi ett lag som har presterat otroligt bra med åtta raka segrar. Men även vår formkurva är stigande där vi presterar allt bättre och uppträder stabilare. Vi har hållit nollan i tre matcher på raken och det ger oss bra förutsättningar. Så det blir rätt härligt att åka ner och se om Elfsborg är så bra som alla säger att de är. Det är ingen nackdel att kunna slå lite underifrån och vi brukar ofta spela bra på Borås Arena, berättar ”Tolle” efter torsdagsträningen på Kaknäs där det var hög närvaro.
– Vi har i stort sett alla med oss i träning och sedan får vi stämma av läget med Gustav Wikheim. Vi hoppas att det inte är alltför allvarligt, men vi får se hur vi ligger till inför helgen.

I övrigt pekar mungiporna uppåt just nu i laget vilket inte är särskilt överraskande sett till de tre raka trepoängare som bärgats, där speciellt den senaste gav lite extra impact.
– Man märker ju tydligt att segern mot AIK betyder oerhört mycket för alla i föreningen och självklart även för spelarna. Alla segrar bygger självförtroende och derbysegrar så klart lite extra. Så det syns att gruppen mår bra av den senaste veckans resultat. 


Om Elfsborg

 • Nya serieledare i Allsvenskan med åtta raka segrar i ryggen
 • Besegrade Malmö FF senast med 3-0.
 • Jacob Ondrejka är lagets bästa poängspelare med sex mål och fyra assist.


Thomas Lagerlöf om Elfsborg
– Årets upplaga påminner ju om det Elfsborg vi är vana vid sedan tidigare, men de har vridit upp nivån ett hack till i intensiteten i försvarsspelet. Oavsett om de försvarar högt eller lågt så springer de mycket och snabbt och tillsammans. Det är den stora skillnaden mot hur Elfsborg såg ut förra året och det är i min värld förklaringen till att de just nu toppar serien. Så det blir en härligt utmaning att bita i.
 

Fem senaste matcherna lagen emellan

Djurgården - Elfsborg 2-1, Allsvenskan aug 2022
Elfborg - Djurgården 0-0, Allsvenskan maj 2022
Djurgården - Elfsborg 0-3, Allsvenskan okt 2021
Elfsborg - Djurgården 0-2, Allsvenskan apr 2021
Djurgården - Efsborg 1-1, Allsvenskan sep 2020

4 juni, söndag 17:30Borås Arena

IF ElfsborgDjurgården
1-1 (0-0)

 • MålskyttarJohan Larsson 46'Victor Edvardsen 73'
 • Gula kortRasmus SchüllerBesard Sabovic
 • Domare Kristoffer Karlsson
 • Publik 12664 (Borås Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat