Företag

Inför IFK Kalmar - Djurgården

 • Damer
 • A-lag
 • 9 juni 2023

Djurgården beger sig söderut i jakt på tre viktiga poäng på Guldfågeln Arena. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

IFK KALMAR - DJURGÅRDEN

Fredag 9 juni kl. 19:00, Guldfågeln Arena

Matchen visas på Viaplay.Truppstatus

– Hedvig Lindahl är fortfarande  inte tillgänglig för spel men i övrigt ser det bra ut i truppen, meddelar tränare Magnus Pålsson. 

Varningsläget i OBOS Damallsvenskan

3 gula kort: Matilda Plan, Portia Boakye 
2 gula kort: Tove Almqvist
1 gult kort: Hayley Dowd, Ebba Hed, Kamilla Karlsen, Nellie Lilja, Flavine Mawete, Tilde Lindwall

Spaningar

 • Efterlämgtad trepoängare mot BP ger en boost och viktig arbetsro inför trippen till Kalmar.
 • Mål från både StinaLisa Johansson och Tove Almqvist innebär en bra skjuts för självförtroendet.
 • Portia Boakye är tillbaka efter avstängning.
 • Tove Almqvist står på två gula kort och missar nästa match vid ytterligare ett.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:

– Det var väldigt skönt att vi vann mot BP, det var precis det gruppen behövde för att må bättre. Inget slår en vinst och att få med sig ett resultat, berättar Magnus som tycker att det blev en onödigt dramatisk tillställning i och med den sena kvitteringen från BP.
– Vi måste kunna stänga matchen innan dess och har tillräckligt många bra chanser för att göra det. Ser man till övertaget vi hade i stora delar av första halvlek och i början av andra halvlek, måste vi kunna avgöra matchen och hade vi gjort 2-0 då hade det inte blivit så nervigt.

Men tre poäng blev det och skön medvind mot IFK Kalmar som också kommer med en bra prestation i ryggen.
– Kalmar fick ju med sig en poäng borta mot Vittsjö, vilket var starkt av dem. Så båda lagen kommer antagligen med en positiv känsla från förra omgången. För vår del har vi en bra känsla i gruppen efter segern och alla är tillgängliga utom Hedvig. Så det är bra förutsättningar för oss inför matchen. Sedan är det ju ganska nära inpå förra matchen, men vi har ändå tre dagar på oss för återhämtning, säger Magnus som ser fram emot spel på ett bra underlag på fredag.
– Det sägs att det ska vara ett välskött gräs på Guldfågeln och det är alltid kul att spela på bra gräsmattor. Vi satsar såklart på att ta tre nya pinnar och att bygga vidare på det vi gjorde senast.

Om IFK Kalmar

 • Sist i tabellen med två poäng.
 • Har haft det trögt med målskyttet med endast fyra gjorda mål så här långt.
 • Kryssade senast efter en bra prestation mot Vittsjö i en match som slutade 1-1.


Magnus Pålsson om Kalmar
– Kalmar spelar med ganska högt försvarsspel och försöker spela sig fram spelyta för spelyta. Ser man till deras position i tabellen tycker jag att de spelar ganska riskfyllt jämfört med övriga lag. Så det blir intressant och jag tror att de försöker få till kontringar i sitt höga försvarsspel. Samtidigt får de också ganska många kontringar emot sig sett till hur de spelar sitt anfallsspel. Men de har en målvakt, Anna Koivunen, som är väldigt skicklig med fötterna. Hon var borta i de matcher där de släppte in lite fler mål, men när hon har varit med har det varit betydligt färre insläppta och mycket i speluppbyggnaden går via henne. 

9 juni, fredag 19:00Guldfågeln Arena

IFK KalmarDjurgården
0-1

 • MålskyttarAlice Bergström 10'
 • Publik (Guldfågeln Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat