Företag

Inför Kristianstads DFF - Djurgården

 • Damer
 • A-lag
 • 19 maj 2023

DIF beger sig söderut för knepig bortamatch på Kristianstads Fotbollsarena. Här hittar du förutsättningarna.

KRISTIANSTADS DFF - DJURGÅRDEN

Fredag 19 maj kl. 18:00, Kristianstads Fotbollsarena

 Matchen visas på Viaplay.


Truppstatus

– Sanna Kullberg är frisk igen efter att ha varit sjuk förra veckan. I övrigt har vi alla med i träning och även Hedvig Lindahl var med och passade lite under onsdagsträningen, meddelar tränare Magnus Pålsson. 

Varningsläget i OBOS Damallsvenskan

3 gula kort: Matilda Plan 
2 gula kort: Tove Almqvist, Portia Boakye
1 gult kort: Hayley Dowd, Ebba Hed, Kamilla Karlsen, Nellie Lilja, Tilde Lindwall

Spaningar

 • Fortsatt tufft läge med förlust även mot Växjö och nu gäller det att mobilisera maximalt och jobba stenhårt för att vända trenden.
 • Lagkapten Sanna Kullberg kunde inte starta matchen mot Växjö senast pga sjukdom men är nu tillbaka i full träning.
 • Portia Boakye och Tove Almqvist missar nästa match om de drar på sig ett gult kort.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:

– Efter förlusten i måndags var det ju ledsamt, men nu har det blivit bättre efter träningarna. Man är ju alltid besviken när man inte får med sig resultat, men det går upp och ner i fotbollen och vi borde haft några mer poäng. Det är ju väldigt små marginaler både mot Uppsala och senast mot Växjö som gör att vi inte får med oss mer. Men samtidigt måste man göra mål när man har lite momentum och det gjorde vi inte i de matcherna, konstaterar Magnus som inte hinner gnugga alltför mycket med laget innan det är avspark på nytt.
– Vi hinner inte träna så mycket, vi har bara tre dagar emellan matcherna. Många har spelat mycket och är lite slitna men vi har hunnit gå igenom några detaljer, lite fasta situationer och någon taktiskt del som vi tror blir viktiga på fredag. 

Att det är en knepig utmaning som väntar mot ett skickligt Kristianstad står klart, men behöver samtidigt inte vara någon nackdel.
– Vi tycker att vi har varit bra mot de så kallade bättre lagen om man ser till matcherna mot Häcken, Rosengård och Hammarby. Vi förlorade visserligen derbyt men den matchen kunde gått lite hursomhelst. Så vi har gjort det bra mot motstånd som är favoriter på förhand och det är väl lite samma läge mot Kristianstad. De har pressen på sig och vi behöver inte föra matchen. De kommer nog att ha en hel del boll och så kan vi spela lite mer avslappnat.

Om Kristianstads DFF

 • På fjärde plats i serien med 16 inspelade poäng.
 • Evelyn Viens är lagets bästa poängplockare med sju mål och fyra assist så här långt. En spelare som bör hållas under stram uppsikt.
 • Välbekanta fd DIF-kaptenen Sheila van den Bulk återfinns i laget.


Magnus Pålsson om Kristianstad
– Ett starkt och fysiskt bra lag som skapar mycket chanser genom att vara väldigt direkta och spela in bollen djupt bakom motståndarnas backlinje. Sedan har de Evelyn Viens där framme som är riktigt vass, hon har redan gjort sju mål på åtta matcher. Hon är ett stort hot som de utnyttjar väldigt bra och sätter mycket bollar till henne, så henne måste vi verkligen ha koll på. Annars så är de disciplinerade och ganska bra organisatoriskt, men framför allt så jobbar de väldigt hårt och är som sagt direkta i offensiven.

 

19 maj, fredag 18:00Kristianstads Fotbollsarena

Kristianstads DFFDjurgården
4-1 (2-0)

 • MålskyttarTabitha Tindell 44'Evelyn Viens 45+2'Flavine Mawete 48'Evelyn Viens 87'Hlin Eiriksdottir 90+1'
 • Publik (Kristianstads Fotbollsarena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat