Företag

Lyckad uppstart på Engelbrektsskolan

  • Föreningen
  • Ungdom
  • 12 sep 2023

Den 30 augusti hade Engelbrektsskolans fotbollsprofil, tillsammans med Djurgårdens IF, sin traditionsenliga uppstartsdag.

I år arrangerades uppstartsdagen på Östermalms IP istället för på Kaknäs - där den vanligtvis genomförs - eftersom planen inte var tillgänglig på grund av konstgräsbyte. Ambitionen var som alltid att genomföra en riktigt underhållande och minnesvärd dag för samtliga elever.

170 elever samlades på Östermalms IP för att på förmiddagen träna med sin årskurs, tillsammans med instruktörer från Djurgårdens pojk och-flickakademi. Efter lunch blev eleverna sedan indelade i tvärgrupper över samtliga årskurser för att genomföra en femkamp - med allt från fotbollsquiz till speluppbyggnad.

Målet var att bidra till en ännu mer inkluderande atmosfär som verksamheten under läsåret kan spinna vidare på i samarbetet med Engelbrektsskolan, i synnerhet på fotbollsträningarna.

Under eftermiddagen fick eleverna även besök av herrspelarna Theo Bergvall, Jacob Widell Zetterström och Oskar Fallenius (fd elev på Engelbrektsskolan), samt damlagets Olivia Ländin Sjöblom och Agnes Hedman tillsammans med sportkoordinator på pojk- och herrsidan Peter Kisfaludy. Eleverna fick möjligheter till en frågestund följt av bilder och autografer från besökarna.

Därmed var en lyckad uppstartsdag till ända - en fin tradition och ett uppskattat arrangemang där skolans och fotbollens personal får samverka. Ett stort tack till Engelbrektsskolan, spelare, lärare, ledare och besökande spelare för en härlig dag!

Senaste nyheter

Relaterat