Företag

Snart dags att söka till Fotbollsprofilen

  • Ungdom
  • 25 dec 2023

Djurgårdens goda samarbete med Engelbrektsskolan rullar vidare och nu är det dags för en ny årskull att söka till den populära fotbollsprofilen.

Sedan starten 2005 har DIF Ungdom och Engelbrektsskolan haft ett framgångsrikt samarbete där skolarbete och fotbollsutbildning sker parallellt i den populära fotbollsprofilen. Nu har det blivit dags för en ny årskull att söka och informationsmöten kommer att hållas i januari enligt följande schema:

Aktuella datum:

10 januari 18:00 för flickor som ska börja Åk 7 och enbart är intresserade av fotbollsprofilen HT 24.
17 januari 18:00 för alla som ska börja Åk 7 HT 24.
24 januari 18:00 för alla som ska börja Åk 4 HT 24.
3 februari 11:00-13:00 Öppet hus för samtliga som vill veta mer om Engelbrektsskolan.

Sökningen pågår under perioden 15 januari-15 februari och intresset är som alltid stort, enligt Steve Posch som är profilledare på Engelbrektsskollan.
– På fotbollsprofilen ges en möjlighet för elever som verkligen brinner för fotbollen att kombinera det med en gedigen skolgång. På så sätt får eleverna både skol- och fotbollsutbildning på en hög nivå, vilket även inkluderar teoretiska kunskaper i kostlära samt värdegrundsarbete. Det ser vi som en styrka vi har här på Engelbrektsskolan, säger Steve som noterat ett sedvanligt stort intresse även i år.
– Vi har haft ett högt söktryck under många år och 2024 är inget undantag. Vi genomför tester till årskurs 7 med 30 platser totalt men det är ju betydligt fler som söker än antalet tillgängliga platser.

Fotbollsprofilen vänder sig till både pojkar och flickor och sträcker sig från årskurs 4-9 där färdighetstest gäller från och med årskurs 7.
– Efter att man sökt blir man kallad till test med våra DIF-ledare där vi har ett antagningsprov för att komma in. Det sker dock inga tester för de som ska gå årskurs 4-6. Själva sökningen till oss gör man via stockholm.se och vill man ha mer info så finns det på vår hemsida, berättar Steve som poängterar att spelare från alla klubbar är välkomna att söka.
– En ganska vanlig missuppfattning är att fotbollsprofilen är låst till Djurgården som förening. Men så är det inte och vi har väldigt många elever som spelar i andra föreningar, vilket jag också tycker är en styrka. Sedan har vi självklart duktiga ledare från Djurgårdens Akademi på plats, men vårt fokus ligger på individuell utbildning utan koppling till något lag. Det är även värt att poängtera att fotbollsprofilen vänder sig till både flickor och pojkar, eftersom den frågan kan dyka upp ibland.

Mycket fotboll blir det såklart men Steve framhåller att klasserna är mixade för att det blir en skolgång som är heltäckande sett till undervisningens innehåll.
– Vi har ju inga renodlade profilklasser utan blandar eleverna så att det inte blir enbart fotbollsklasser. Vi strävar efter en bra mix av elever från olika profiler och tar inte bort några ämnen. Utan det handlar om en utökad studieplan så det blir ingen minskning av någon annan undervisning.

För den som vill läsa mer om historiken rekommenderas följande artikel och ytterligare information om Engelbrektsskolans fotbollsprofil hittar du här.

Senaste nyheter

Relaterat