Företag

Seger mot Eskilstuna United i genrepet

  • Damer
  • A-lag
  • 18 mars 2023

DIF hade ett massivt spelövertag på Tunavallen och mot slutet kom också välförtjänt utdelning med mål från Flavine Mawete, Sara Lilja Vidlund och Olivia Ländin Sjöblom - som därmed gjorde sitt första mål i den blårandiga tröjan.

Laget

Djurgården ställde upp med följande startelva i genrepet mot Eskilstuna:

Hedvig Lindahl
Matilda Plan, Sanna Kullberg, Portia Boakye
Alice Bergström, Nellie Lilja, Kamilla Karlsen, Tove Almqvist, Ebba Hed
Tilde Lindwall, Lova Lundin


 

Första halvlek

Med endast en vecka kvar till den damallsvenska premiären klev Djurgården ut på Tunavallen för att ta sig an Eskilstuna United, nu i ett annorlunda format än det tilltänkta allsvenska motstånd som det var när matchen bokades in i kalendern. Ekonomisk problematik med minussiffror innebar som bekant nedflyttning till Elitettan och det var ett i princip helt nybyggt Eskilstuna som väntade på andra planhalvan. 

För Djurgårdens del var det dock fullt fokus på det egna spelet där det gällde att putsa på de sista detaljerna i spelet inför en kommande bortapremiär i OBOS Damallsvenskan mot BK Häcken nästa helg. Väderleken var brittisk med regntung och kylslagen atmosfär när matchen kickades igång. 

Djurgårdsinledningen värmde dock med två fina chanser omgående där speciellt Nellie Lilja var nära i tredje minuten efter ett inspel från Ebba Hed, men Eskilstuna-keepern Julia Langörgen räddade. I den 10:e minuten var det sedan Kamilla Karlsen som gick på ett tungt avslut men Langörgen stod för en ny räddning och tippade bollen precis över ribban.

DIF-offensiven stormade vidare och nästa blårand att avlossa bössan var Matilda Plan, men ännu en räddning kom från Julia Langörgen som onekligen hade en bra dag på jobbet. Attackvågorna rullade vidare där både Tove Almqvist och Alice Bergström hade fina lägen, men bollen ville inte in.

Spelövertaget var kompakt, nya avslut duggade tätt och det fanns några potentiella straffsituationer som Djurgården kanske kunde fått med sig en bättre dag. Men trots allt mållöst efter 45 minuter och bara att ladda om inför andra.
 

Andra halvlek 

Det blev två byten inför andra där Elvira Björklund och Flavine Mawete klev in och ersatte Hedvig Lindahl och Tilde Lindwall. Matchbilden var oförändrad med fortsatt anstormning från blåränderna där mycket farligheter skapades via pigga ytterbackarna Ebba Hed och Alice Bergström.

Även Flavine Mawete hotade framåt och hade ett skott över i farligt läge på ett inspel. Ett par minuter senare var det Flavines tur att spela fram till Tove Almqvist men även det avslutet gick utanför målramen.

Nästa blårand att gå på avslut var Matilda Plan som lossade bössan från distans. Ett DIF-mål låg helt klart i luften och allra närmast kom Lova Lundin som satte bollen i stolpen insida efter ännu en fin framspelning från Ebba Hed.

Klockan tickade upp mot timmen spelad och Eskilstuna hade hela laget på egen planhalva nu. Men frågan var om Djurgården skulle få hål på hemmalaget där Julia Langörgen radade upp ännu en vass räddning för dagen på en nick från aktiva Flavine Mawete.

Ett trippelbyte följde där Olivia Ländin Sjöblom, Alexsandra Lobanova och Sara Lilja Vidlund klev in och Lobanova introducerade sig omedelbart med att avslut efter en skarvning av Olivia Ländin Sjöblom. 

Strax efter skulle dock det efterlängtade och välförtjänta ledningsmålet komma. Inspelet kom från Alexsandra Lobanova och Flavine kunde vinkla in bollen från nära håll. 

Med kvarten kvar kom sedan ett par sista byten där Agnes Hedman och Emelie Lövgren tog plats på planen och minuten efter kom Eskilstunas första chans under matchen med en halvfarlig hörna, vilket säger en hel del om matchbilden.

Även Julia Walentowicz och Louise Hvarfner klev in med tio minuter kvar och Djurgårdens skulle sedan få ytterligare utdelning i slutminuten. Flavine Mawete stod för ett fint förarbete, löpte sig loss och rullade in till en fri Olivia Ländin Sjöblom som därmed gjorde sitt första mål i den blårandiga tröjkan, endast 16 år gammal.

Även trean skulle komma på övertid när Sara Lilja Vidlund bröt in från kanten och satte bollen i mål. Vinst med 3-0  och därmed är det bara att börja ladda inför damallsvensk premiär med en rejäl utmaning direkt då BK Häcken väntar på Bravida Arena söndag den 26 mars. 

 

18 mars, lördag 14:00Tunavallen

Eskilstuna United DFFDjurgården
0-3 (0-0)

  • MålskyttarFlavine Mawete 71'Olivia Ländin Sjöblom 90'Sara Lilja Vidlund 90+4'
  • Publik (Tunavallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat