Företag

Tack för allt Elliot Käck

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 nov 2023

En järnkamin och guldhjälte lägger skorna på hyllan.

Epitetet urdjurgårdare ska man inte strössla med i onödan men i Elliot Käcks fall finns det ingen tvekan. Redan som sexårig knatte spelade han blårandigt och när han nu tackar för sig vid 34 års ålder har han spelat 182 tävlingsmatcher (varav 161 i Allsvenskan) med 29 assist och två mål för för föreningen i hans hjärta. Bland annat levererade Elliot en imponerande obruten svit på 60 raka allsvenska matcher.

Men det har inte varit någon spikrak resa, snarare en karriär som exemplifierat att en skicklig fotbollsspelare som har drivet och tålamodet till slut kan nå sitt mål. För Elliots del var drömmen alltid att spela allsvensk fotboll för Djurgården och efter DIF P19 tog han vägen via Värtans IK, Värmdö IF, HTFF och IK Sirius för att sedan återvända till Djurgården vid 26 års ålder.

Därmed kan Elliot blicka tillbaka på ett SM-guld samt fyra övriga allsvenska medaljer under sina tio säsonger när han nu lägger skorna på hyllan och han fick en känslosam avtackning efter hemmamatchen mot Sirius . 
– Det var en väldigt sentimental dag, men väldigt fint på alla sätt. Ett bättre slut hade jag inte kunnat drömma om egentligen. Jag vill tacka alla som var på plats idag från djupet av mitt hjärta. En otrolig fin dag och att vi sedan förlorade matchen får man lägga lite åt sidan. Jag har varit förberedd på den här dagen och den blev väldigt speciell, det har tickat in meddelanden och sms under hela dagen och det blir starka känslor när man tänker tillbaka på allt som har varit, från att jag var liten grabb fram till nu. Alla minnen jag har fått och alla vänner jag skaffat, berättar Elliot som blickar framåt med tillförsikt.
– Jag ser positivt på framtiden, har en fantastisk familj med två fina barn och massa härliga människor runt omkring mig. Djurgården känns som mitt hem och jag kommer framöver att göra alltf för att föreningen ska må så bra som möjligt.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

 

Bosse Andersson om Elliot Käck

I en ständigt föränderlig fotbollsvärld blir det alltmer sällsynt med spelare som passerar 150-strecket för allsvenska matcher i en förening. För sportchef Bosse Andersson blir det därmed lite extra känslosamt att tacka av en blårandig trotjänare som nu avslutar sin karriär.
– Elliot är en spelare som ligger väldigt varmt om hjärtat. En guldhjälte som har gjort 182 tävlingsmatcher för Djurgården och varit en kulturbärare samt en fantastisk DIF-ambassadör. Det har varit ett nöje att få jobba med honom under hans tid i DIF, säger Bosse som lyfter fram Elliot som ett fint exempel på att man aldrig ska ge upp sin dröm.
– Det som är speciellt med Elliot var hans annorlunda och lite krokiga väg till elitfotbollen. Efter hans period i Djurgårdens juniorlag gick han som 19-åring till division 4 - och via ett antal lag kom han sedan tillbaka och gjorde allsvensk debut som 26-åring i föreningen som han började spela i redan som sexåring. En dröm som gick i uppfyllelse för honom.

En fotbollsresa som varade under tio säsonger och som kröntes med ett klassiskt guld under den magiska eftermiddagen på Östgötaporten.
– Elliot kom ju tillbaka efter ett kort äventyr i Norge 2018 för att bli guldhjälte 2019 och spelade samtliga 30 allsvenska matcher under den säsongen. Så det är bara att lyfta på hatten för Elliots fantastiska insatser för föreningen, han kommer att vara saknad i vardagen på Kaknäs, både på och utanför planen.

4 november, lördag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenIK Sirius
2-4 (1-1)

  • MålskyttarFelix Vá 22'Joakim Persson 41'Joakim Persson 48'Wessam Abou Ali 52'Marcus Danielson 61'Joakim Persson 67'
  • Gula kortLucas Bergvall
  • Domare Fredrik Klitte
  • Publik 17654 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat