Företag

Ungdomsledarna Staffan Järås och Michael Skoglund vann pris

  • Ungdom
  • 4 nov 2023

I samband med årets sista hemmamatch delade DIF och Stadium ut Ungdomsledarstipendiet till två ideella ledare i pojk- respektive flickverksamheten.

Djurgårdens ungdomsverksamhet rymmer över 2300 spelare som tas om hand av cirka 600 ideella ledare. Viktiga vardagshjältar som förtjänar allas vår uppskattning och traditionsenligt delas ett  Ungdomsledarstipendium ut till två av dessa inom flick- respektive pojkverksamheten som utmärkt sig lite extra.

Under årets sista hemmamatch på Tele2 Arena delades priset ut till Staffan Järås och Michael Skoglund med nedanstående motivering av speakern:
"Ungdomsledarstipendiet är ett samarbete mellan Djurgårdens IF och Stadium. Stipendiet delas ut årligen till en ideell ledare i pojk- respektive flickverksamheten i Djurgården som på ett föredömligt sätt över lång tid säkerställt att barn- och ungdomar får en fin tillvaro inom idrotten och fotbollen i Djurgårdens IF:s färger, i enlighet med föreningens värdeord glädje, värdighet, respekt – alltid, oavsett. Stipendiaterna tilldelas vardera 10 000kr för förkovran inom sin ledargärning. Stort tack för er insats!”

De personliga motiveringarna lydde på följande vis:

Flickverksamheten Staffan Järås

"För dina insatser över många år i Djurgården, med ett gediget ledarskap, utbildning och vägledning för flickspelana i ditt lag, där du varit en föredömlig ambassadör gentemot motståndare, en skicklig organisatör mot vårdnadshavare och kansli och en gedigen instruktör för spelarna."

Pojkverksamheten Michael Skoglund

"För dina insatser över många år i Djurgården, med ett gediget ledarskap, utbildning och vägledning för pojkspelarna, som fått en ambitiös och samtidigt balanserad utbildning där samhörighet och tillhörighet över tid fått prägla verksamheten."

4 november, lördag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenIK Sirius
2-4 (1-1)

  • MålskyttarFelix Vá 22'Joakim Persson 41'Joakim Persson 48'Wessam Abou Ali 52'Marcus Danielson 61'Joakim Persson 67'
  • Gula kortLucas Bergvall
  • Domare Fredrik Klitte
  • Publik 17654 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat