Företag

Tack för dina insatser i DIF, Jacob Bergström!

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 juli 2023

Jacob Bergström lämnar Djurgården på en permanent övergång till Mjällby AIF.

Djurgården och Mjällby AIF har nått en överenskommelse kring Jacob Bergström som övergår permanent till Blekinge-klubben. Jacob kom till Djurgården på fri transfer inför den här säsongen och efter att ha spelat mycket inledningsvis har speltiden blivit skralare under sommaren. En situation som har föranlett att 28-årige Jacob nu återvänder till Mjällby AIF.
– Det har varit utvecklande att få tillhöra en storklubb med allt vad det innebär runt omkring. Jag kom ju in i Djurgården med tuffast möjliga matcher direkt där med dubbelmötet med Lech Poznan så det var häftigt att ha varit med om det. Men givetvis har det inte riktigt blivit som jag trodde när jag kom. Jag har kanske inte riktigt fått chansen och kanske inte heller har förtjänat den, men oavsett vad så är det klart att speltiden inte blivit vad jag hoppades på.

Flytten ner till Listerlandet inleds omedelbart för Jacob och familjen som känner till staden väl sedan hans fem tidigare säsonger i föreningen.
– Ja så är det ju, efter en halv dag där nere är vi inne i hjulet igen så att säga, så det känns tryggt för hela familjen. Dessutom har vi ju vänner och familj där nere så det blir fint, säger Jacob som ser likheter mellan Mjällby och Djurgården.
– Båda föreningarna har många fina människor runt föreningen, en bra tränarstab och ett skickligt fysteam. Det är två bra föreningar där jag mått bra på båda så det är både roligt att komma tillbaka till Mjällby men också tråkigt att lämna Kaknäs, Djurgården och alla supportar.

Vad ser du fram emot mest med att komma tillbaka till Mjällby?
– Familj, vänner, och alla runt klubben är det jag har saknat mest, men också att kunna bada direkt efter en match, det har man saknat lite! Det kan nog bli ett dopp direkt efter första hemmamatchen, säger Jacob och avslutar med ett tack:
– Jag vill tacka för den kärlek jag fått av alla i föreningen och av supportrarna. Det har varit en ära att dra på sig Djurgårdströjan som jag har drömt om sedan jag var liten.

Totalt blev det 12 tävlingsmatcher i Djurgården för Jacob Bergström.

Bosse Andersson om flytten
– Jacob kom till oss inför säsongen och det är klart att vi hade en längre horisont i åtanke när vi värvade honom. Men Mjällby har varit angelägna om att värva tillbaka honom och när vi har diskuterat med Jacob så har vi alla landat i att det här är den bästa lösningen för honom och familjen. Jacob flyttar tillbaka till en klubb som han känner väl och där klubben känner Jacob väldigt väl så att han återvänder och får en stor roll i Mjällby är glädjande. Jacob är en underbar personlighet och har varit en fantastisk kille att lära känna. Jag vill önska honom stort lycka till i den fortsatta karriären!

Djurgården Fotboll vill rikta ett stort tack till Jacob för hans tid i föreningen och hans insatser på planen! Jacob har varit en mycket uppskattad person utanför planen, en garant för rätt inställning och starkt bidragande till en bra träningskultur. Vi önskar honom lycka till i Mjällby!

Senaste nyheter

Relaterat