Företag

Välkommen Olivia Ländin Sjöblom!

  • Damer
  • A-lag
  • 24 jan 2023

Den 16-åriga forwardstalangen ansluter till Djurgården från Älvsjö.

Damlaget fyller på i offensiven med ett mycket spännande framtidsnamn när den 16-åriga anfallaren Olivia Ländin Sjöblom skriver på för tre år i den blårandiga tröjan. En omskriven spelare i kullen 2006 som trots sin unga ålder redan hunnit spela seniorfotboll med Älvsjö i Elitettan och Segeltorp i division 1, samt även gjort tio landskamper för F16-landslaget.

Nu är det dock Djurgården som gäller för Olivia som ser fram emot att få komma igång.
– Det känns jättekul att få skriva på för Djurgården. Spännande att få spela i en allsvensk miljö och DIF har alltid varit ett mål för mig. Så det kändes som ett självklart val när jag fick frågan, förklarar Olivia vars mamma Jacinta Sjöblom spelade i försvaret för Djurgården säsongerna 1999 och 2000 - då hon var med och tog cupguld.
– Det har ju bidragit till intresset. Det var ju ganska länge sedan hon spelade i Djurgården, innan jag var född, men jag har sett henne när hon spelat i andra klubbar efter det.

En fin familjehistorik och intrycken av Djurgården i övrigt är positiva.
– Det känns som en väldigt bra förening och det verkar vara ett härligt lag med mycket erfarenhet. Så det ska bli kul att få bli en del av det, förklarar Olivia som kastas rakt in i hetluften när hon hänger med laget på träningsläger på Cypern.
– Det blir roligt men också lite nervöst eftersom jag inte träffat gruppen än. Men det kommer säkert att gå bra och jag ser fram emot det.

Ser man till Olivias spetsegenskaper som anfallare ger hon följande beskrivning. 
– Jag är stark och trygg i att ta in boll felvänd. Sedan är jag bra på att löpa i djupled och är målfarlig.

Närmast kommer hon från spel med Älvsjö i Elitettan under 2022, ett tufft men utvecklande år.
– Det var lite trögt i serien och det gick inte så jättebra för laget. Men det var ett lärorikt år för mig personligen, jag tycker att jag kom igång mot slutet och lyckades med det som jag ville, konstaterar Olivia som gjorde sex mål i Elitettan och även landade på samma målskörd när hon inledde sitt spel på seniornivå 2021 med Segeltorp i division 1.
– Det blir ju en väldigt stor skillnad när man går från junior till senior, men jag tycker att det är roligare. Jag gillar det spelet och har lärt mig mycket utav det.

Utöver det har det även blivit tio matcher med det svenska F16-landslaget.
– Det hoppas jag att det blir mer av. Det är alltid kul att komma iväg, spela landskamper och få representera Sverige.

Nu närmast väntar klassisk försäsong och Olivia har gott om tålamod när det gäller förväntningarna på tiden i DIF?
– Under första året handlar det mest om att lära sig och utvecklas. Men jag hoppas självklart på speltid och att det blir mer och mer av det under tiden jag är här. Sedan kan det nog bli en del matchande med FA19 också för att hålla igång, avrundar ”Mini”som är Olivias smeknamn.
– Det har funnits med ända sedan jag var liten och jag kallades det mycket när jag var i Segeltorp. Men det var inte så mycket av det under senaste året i Älvsjö och nu får vi se hur det blir här i Djurgården. 

 

Jean Balawo om Olivia Ländin Sjöblom

För sportchef Jean Balawo gäller det att bygga fungerande lag såväl kortsiktigt som långsiktigt och han betonar att supertalangen Olivia är ett namn för framtiden som ska få tid på sig att utvecklas och komma in ordentligt i gänget.
– Det här är en spelare som jag har följt väldigt länge. Jag har sett henne på Elitflicklägret i Halmstad och jag och tränarteamet har sett henne i ett antal matcher sedan dess. Hon är i toppen av i sin kull i Sverige och en fysisk forward som redan samlat på sig väldigt mycket seniorerfarenhet trots sin unga ålder. Olivia har goda förutsättningar att bli en viktig spelare för oss i framtiden. Men som alltid när det gäller unga spelare måste man ha tålamod och ge henne den tid hon behöver, summerar Jean.

 

Fakta Olivia Ländin Sjöblom

Position: Anfallare
Född: 18 april 2006
Längd: 168 cm
Tidigare klubbar: Älvsjö AIK, Segeltorps IF
Landskamper: 10 stycken med F16-landslaget.


1 februari, onsdag 16:00Parekklisia Community Stadium

Apollon Ladies FCDjurgården
0-2 (0-1)

  • MålskyttarMatilda Plan 11'StinaLisa Johansson 65'
  • Publik (Parekklisia Community Stadium)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat