Företag

Välkommen till Djurgården, Noel Milleskog!

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 juli 2023

Vi är glada att välkomna den 21-årige anfallaren Noel Milleskog till Djurgården!

Vi är glada över att välkomna Noel Milleskog till Djurgården! Noel kommer närmast från Örebro SK och är en 21-årig forward som gjorde allsvensk debut 2021, som 18-åring. Örebro SK degraderades till Superettan den säsongen och under sin första säsong i Superettan gjorde Noel 20 matcher och fyra mål. Hittills under 2023 har Noel startat samtliga 13 matcher och gjort fem mål och en assist.

Noel, som även gjort tre landskamper i Sveriges U17-landslag, är uppvuxen i Örebro och har spelat i olika lag i staden sedan barnsben. Detta trots utländskt intresse för 21-åringen genom åren som nu alltså flyttar till Stockholm och Djurgården och har skrivit på ett 3,5 år långt kontrakt.
– Djurgården är en stor och fin klubb med stor supporterskara, men samtidigt en familjär förening, så det känns bra, säger Noel.

I Örebro har Noel spelat med tidigare Djurgårdsspelarna Kevin Walker och Elias Barsoum som han även pratat med inför flytten till Djurgården.
– Jag har pratat med Kevin framför allt och frågade om hur det är i Djurgården och så. Han hade bara positiva saker att säga om Djurgården, säger Noel.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
– Jag är en anfallare som kan spela på alla offensiva positioner, jag har en bra vänsterfot, är kvick, och jobbar väldigt hårt.

Noel gör sin första träning med laget redan under lördagen och är tillgänglig för att tas ut i truppen till måndagens match hemma mot Malmö FF.
– Det skulle vara jätteroligt att vara med i truppen på måndag om det blir aktuellt och i så fall skulle jag ha 100% fokus på den uppgiften, men först och främst ska det bli roligt att träffa spelarna och komma in i gruppen, avslutar Noel.

Bosse Andersson om Noel Milleskog
– Noel är en ung forward som är ambitiös, löpvillig, och hårt jobbande. Att ha de egenskaperna och att i den åldern redan ha spelat mycket seniorfotboll är spännande parametrar. Vi hoppas kunna utveckla Noel långsiktigt till att bli en bra allsvensk forward, och är väldigt glada över att ha honom hos oss i Djurgården.
– Noel tränar med laget redan på lördag och han är uttagningsbar till matchen mot Malmö FF på måndag.

Fakta Noel Milleskog
Position:
 Anfallare
Född: 8 maj 2002
Längd: 1,78
Tröjnummer: 29
Tidigare klubbar: Örebro SK, IK Sturehov, Östra Almby FK
Landskamper: Sverige U-17 (3 matcher)

Senaste nyheter

Relaterat