Företag

Noel Milleskog till Sirius 

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 jan 2024

Vi tackar Noel för hans tid i Djurgården när han nu rör sig vidare för spel i blåsvart.

Försäsongen är en ofrånkomligt dynamisk tid och för Djurgårdens del innebär det fortsatta trupprörelser. Därmed har det blivit dags att tacka av 21-årige anfallaren Noel Milleskog som anslöt till DIF i augusti 2023 men som nu rör sig vidare. 

Totalt blev det tolv tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan, (varav tre från start), och tre gjorda mål. Men nu väntar som sagt en ny miljö snäppet mer norröver där Noel ansluter för spel på Studenternas IP med IK Sirius.
– Det kom upp en förfrågan från Sirius och sedan har alla parter diskuterat och kommit överens. Det känns som att det här kan bli ett väldigt utvecklande och roligt steg för mig och jag har haft bra snack med Bosse (Andersson) och Sirius hela vägen, säger Noel som lämnar med fina minnen i bagaget.
– Jag är väldigt glad och tacksam för tiden här i Djurgården. Jag har fått vänner för livet och lärt mig otroligt mycket, både som människa och fotbollsspelare. DIF är verkligen en familjär förening och redan från dag ett kände jag mig som en del av den familjen. Ett väldigt fint omhändertagande av hela föreningen och jag har trivts jättebra. Det har dessutom varit en ära att spela för alla supportrar. Det är ju oerhört många som berörs av Djurgården och känslan har varit otrolig när man klivit in på Tele2 Arena. Speciellt min första match när vi vann mot Malmö hemma med 2-0 - det var stort för mig, från att ha spelat Superettan veckan innan. Så jag tar med mig väldigt många roliga upplevelser och jag är extremt stolt över att ha spelat för Djurgården. Sedan får vi se om det blir ett återseende någon gång i framtiden.

 

Bosse Andersson om Noels övergång

Transferfönstret tickar oförtrutet vidare och det är hektiska dagar för sportchef Bosse Andersson där det nu har blivit dags att tacka av Noel Milleskog i och med hans övergång till Sirius.
– Vi har varit uppvaktade av ett flertal allsvenska klubbar och det har varit ett stort intresse för Noel. Vår utgångspunkt var att titta på en utlåning om det skulle bli begränsat med speltid i Djurgården. Sirius har ju gjort det bra med sina spelarförsäljningar och visade ett seriöst intresse för att köpa loss Noel för att kunna jobba vidare med sin långsiktighet. Vi har följt upp intresset och haft en god dialog med både Noel och Sirius och det här blev en bra lösning där alla tre parter är nöjda. Noel kommer till en väletablerad allsvensk miljö där han har alla möjligheter att utvecklas vidare till en bra allsvensk fotbollsspelare. Därmed så tackar vi Noel för hans tid och insatser i Djurgården och önskar ett stort lycka till på den fortsatta fotbollsresan, sammanfattar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat