Företag

Djurgården bjuder in alla flicklag till Derbydagen

  • Ungdom
  • 28 maj 2024

I samband med damernas derby mot AIK på Stadion den 8 juni introducerar vi evenemanget Derbydagen - en dag för alla Djurgårdstjejer.

Den andra lördagen i juni intar Djurgårdens ungdomsverksamhet Östermalms IP för att arrangera en dag fullspäckad med fotbollsaktiviteter och gemenskap. Ett nytt och framöver årligt återkommande evenemang som fått namnet Derbydagen, framarbetad och skapad för föreningens flicklag och -spelare, samt deras ledare och vårdnadshavare.

Ankie Kajström, arrangemangsansvarig hos Djurgården Ungdom, har för projektet fått hjälp av Alisia Einer som studerar projektledning inom event på TEC (Travel Education Centre) och gör sin praktik i föreningen. Alisia delar med sig av sin entusiasm och förväntan inför arrangemanget.
— Vi har arbetat hårt för att skapa en dag fylld med roliga och meningsfulla aktiviteter som ska passa alla. Huvudmålet med dagen är att frammana en känsla av gemenskap inom flickverksamheten i föreningen och vi vill, med Derbydagens hjälp, presentera en minnesvärd dag som man ser fram emot varje år.

Huvudaktiviteterna för dagen inkluderar fotbollstävlingar ledda av Djurgårdens egna akademitränare, vilket ger spelarna en möjlighet att utvecklas, men också ha kul, med hjälp av sina fotbollsfärdigheter. För ledare och vårdnadshavare kommer det att finnas en inspirerande föreläsning med Anders Johansson, huvudtränare för Djurgårdens FA19, och Lotta Hellenberg, förbundskapten för Svenska F15-17.
— Självklart att spelarna är i fokus en sådan här dag. Men vi vill även passa på att ge våra flickledare möjligheten att utvecklas, snappa upp tankar, tips och råd från erfarna ledare inom fotbollen, säger Ankie.
— Derbydagen är ett perfekt läge där vi kan inspirera våra ledare att fortsätta sitt arbete med att forma och utbilda våra unga flickspelare. Utöver fotbollsaktiviteterna kommer det även att bjudas på en livepodd med "Fotbollssystrar", som består av Lisa Hellenberg och Vicki Blommé. Det kommer att snackas en hel del fotboll och där är alla välkomna att lyssna. 

Utöver det stående schemat (som går att se nedan) kommer det att finnas kringaktiviteter såsom flaggtillverkning till derbyt, fotbollsstationer, food trucks och sponsorer på plats. Efter ett par fullspäckade timmar på Östermalms IP avslutas sedan dagen med en blårandig marsch till Stadion för att heja fram Djurgården i derbyt mot AIK, något Ankie ser fram emot.
— Dagen avslutas med derbymatch där vi ställer oss bakom våra damer och får chans att visa vårt stöd och engagemang för hela föreningen, från flicklag ända upp till allsvenskt damlag. Det är verkligen pricken över i:et att dagen avslutas med ett allsvenskt derby på hemmaplan. 

Vi ser fram emot att välkomna alla Djurgårdstjejer, deras ledare och familjer till en dag fylld av glädje, gemenskap och fotboll på Östermalms IP den 8 juni. Anmäl ditt lags deltagande här!

11:00 Välkomna till Östermalms IP! 
11:00-14:00 Kringaktiviteter pågår

11:00-13:45 Fotbollstävlingar för spelare med Djurgårdens akademitränare.
11:15-12:00 Livepodd, "Fotbollssystrar" - Lisa Hellenberg och Vicki Blommé
12:30-13:30 Föreläsning för ledare och vårdnadshavare - Anders Johansson och Lotta Hellenberg

12:00-13:45 MATCH: FA17 Djurgården IF FF – IFK Västerås FK
13:50-14:10 Blårandig marsch till Stadion
15:00 MATCH: Djurgårdens IF - AIK

8 juni, lördag 15:00Stockholms Stadion

DjurgårdenAIK
2-0 (2-0)

  • MålskyttarZara Jönsson 7'Beata Kollmats 19'
  • Gula kortNellie Lilja
  • Domare Sara Wiinikka
  • Publik 2452 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat