Företag

Elva DIF-spelare kallade till Rikslägret

  • Ungdom
  • Akademi
  • 10 juni 2024

Djurgården är den förening som bidrar med allra flest spelare när landets 2009-födda pojkar samlas för Riksläger i Halmstad 1-5 juli.

Det blir en massiv blårandig representation när det drar ihop sig till traditionsenligt Riksläger för landets 2009-födda spelare. Hela tio DIF-spelare är kallade till samlingen i Halmstad och utöver det finns ytterligare en blårandig spelare med i Sveriges P15 Future Team.*

Så här ser listan ut över de aktuella spelarna:
Luka Bolbotinovic, Emre Gültekin, Taseen Hossain, Nikolas Jovanovic, Jonatan Linde, Alexander Lindgren, Warren Ngana (bilden ovan), August Näswall, Artin Pak Sereth och Oskar Stålfors plus Jayden Guei Johansson som är kallad till P15 Future Team.

Ett fint kvitto för pojkakademichef Joel Riddez som gläds åt uttagningen.
– Det känns fantastiskt att vi har tio spelare kallade, plus ytterligare en i Future Team. Väldigt roligt för alla oss inom pojkakademin och det tyder på att det arbete som våra tränare har gjort under flera år har börjat bära frukt. Ett resultat som verkligen indikerar att vi är på rätt väg, säger Joel vars akademi därmed bidrar med flest spelare i 08-regionen.
– Det är unikt för vår del att vi har flest spelare med bland Stockholmslagen till ett Riksläger. Vi får en kontinuitet i vår positiva kurva för U-landslagsrepresentation, där vi till exempel även hade flest spelare i P18-landslaget senast.

Efter Rikslägret väntar sedan SEF Trophy för DIF PA15 - en turnering som fungerar som ett SM för 15-åringar.
– Det ska bli kul att se våra 09:or åka iväg och spela SEF Trophy i Göteborg nu i sommar och där finns det ju goda förhoppningar. Vi fick ju ett silver förra året med våra spelare födda 2008 så vi får hoppas att vi är med och slåss om medaljer även i år - allra helst av ädlaste valör, avslutar Joel.

* Future Team är ett landslag för spelare som kommit långt i sin fotbollsutveckling men som är senare i sin fysiska utveckling.

Senaste nyheter

Relaterat