Företag

Inför Djurgården - Trelleborg

 • Damer
 • A-lag
 • 11 apr 2024

Dags för damallsvensk hemmapremiär på lördag då nykomlingen Trelleborg gästar Stockholms Stadion. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - TRELLEBORG

Lördag 13 april klockan 15.00, Stockholms Stadion

Köp biljett här

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in på arenan.

Truppstatus

– Truppläget känns helt okej just nu. Vi hoppas på att kunna ha våra norskor Maria Brochmann och Ina Vårhus disponibla till truppen i helgen. I övrigt har vi något frågetecken att fundera på. Men det är glädjande att vi hade Alexsandra Lobanova, Ebba Hed och Beata Kollmats tillbaka senast, meddelar Marcelo Fernandez.

Spaningar

 • Äntligen premiärdags i OBOS Damallsvenskan när Trelleborg gästar Stockholms Stadion med 14-15 graders vårvärme utlovad på de klassiska träbänkarna.
 • Efter en viss oro för gräsmattan är den nu iordninggjord och i bra skick för spel.
 • Övertygande lagprestation som gav 1-1 i genrepet mot Piteå bådar gott inför premiären.
 • Ljusning på skadefronten där Ebba Hed, Alexsandra Lobanova och Beata Kollmats var tillbaka i spel i lördagens match.
 • Eventuell kan det även bli en återkomst i truppen för norska duon Ina Vårhus och Maria Brochmann,
 • Louise Hvarfner har återvänt efter att ha varit iväg med svenska U23-landslaget.
Det känns fantastiskt att få spela hemma på Stockholm Stadion på lördag

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Det ska bli väldigt kul med premiär. Det finns ju alltid en försiktig optimism i det här skedet, med lite gas och lite broms om vartannat. Roligt att komma igång och tävla på riktigt i Damallsvenskan efter cup- och träningsmatcher, förhoppningsvis är vi väl preparerade och kan fortsätta att utvecklas under säsongen. Allt kommer kanske inte sitta perfekt i första matchen, men vi ska vara tillräckligt bra och sedan ta det vidare under året, resonerar Marcelo som fick ett fint kvitto från laget i genrepet mot Piteå.
– Det kändes bra och det är klart att vi har med oss den prestationen i ryggen mot Trelleborg.

Att dessutom få genomföra premiären på klassisk mark är ett plus, där Stadion-gräset nu officiellt fått tummen upp för spel, enligt Marcelo.
– Det var ju lite frågetecken kring underlaget innan. Men nu är allt klart och det känns fantastiskt att vi får spela hemma på Stockholm Stadion på gräs på lördag. Vi ska dit och premiärträna under fredagen och känna lite på underlaget för att förbereda oss för fight.


Om Trelleborgs FF

 • Nykomling i OBOS Damallsvenskan efter en andraplats i Elitettan 2023.
 • Det blev förlust med 2-0 i genrepet mot allsvenskt motstånd i form av Växjö.
 • Deltog inte i Svenska Cupens gruppspel och har i övrigt haft blandade resultat i träningsmatcherna under försäsongen.

 

Marcelo Fernandez om Trelleborg
– De har gått som tåget de senaste två åren. Upp ifrån division 1, efter en dramatisk straffläggning mot Häckens andralag, och sedan hela vägen igenom Elitettan. En klubb där det frodas optimism och som haft väldigt positiva resultat under de senaste säsongerna.
– Sedan är det allltid lite delikat att möta en nykomling i första omgången som kanske inte har så mycket att förlora. Men vi har fullt fokus på vårt spel där vi måste sätta våra saker på ett riktigt bra sätt. Gör vi det tror jag att via kan vinna många matcher i år, men det gäller att vara ödmjuka inför den uppgiften vi tar oss an. Vi får aldrig tumma på arbetsinsatsen utan måste alltid ha en prestationsstabilitet i det vi gör.

 

13 april, lördag 15:00Stockholms Stadion

DjurgårdenTrelleborgs FF
2-0 (1-0)

 • MålskyttarSessy Åsland 29'Shinomi Koyama 59'
 • Domare Anastasia Oberlauf Poopuu
 • Publik 1005 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat