Företag

Inför Malmö FF - Djurgården

 • Herrar
 • A-lag
 • 29 apr 2024

Dags för rafflande cupfinal på onsdag då Djurgården beger sig till ett utsålt Eleda Stadion i jakt på en titel. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

MALMÖ FF - DJURGÅRDEN

Onsdag 1 maj klockan 14:00, Eleda Stadion.
Matchen är slutsåld.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Rasmus Schüller, Theo Bergvall och Tokmac Nguen är de spelare som inte är tillgängliga för truppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar

 • Ett extremt laddat möte väntar med en cuptitel på spel och rejäl revanschlusta efter den snöpliga hemmaförlusten mot MFF i torsdags.
 • Eleda Stadion är utsåld sedan länge med 8300 DIF-supportrar på plats, vilket borgar för ett massivt bortastöd.
 • Skön och moralboostande seger mot GAIS i söndags där Djurgården jobbade sig till tre viktiga poäng och lyfte i tabellen.
 • Välbehövlig vila för Marcus Danielson i ovan nämnda match ger extra kraft inför finalen.
 • Även Lucas Bergvall matchades sparsamt mot GAIS och kunde träna för fullt under måndagen.
 • Tokmac Nguen missar dock matchen sedan Djurgårdens överklagan till Disciplinnämnden avslogs under tisdagen.
 • Adam Ladebäck dömer matchen.

 

Det gäller att ta chansen och njuta av det här. 

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Väldigt roligt med cupfinal! Det finns alla förutsättningar för att det ska bli ett riktigt  bra tryck där nere med så många Djurgårdare på plats och det ser vi verkligen fram emot. Generellt sett är det inte så många titlar man spelar om i en tränar- eller spelarkarriär, så det gäller att ta chansen att njuta av det här, resonerar Kim som roterat i laget under den täta matchningen för att balansera belastningen.
– Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig och det kommer in någon skada och någon avstängning. Men vi har ändå lyckats vila några spelare i alla fall, vilket är positivt. Så jag hoppas att vi kan gå in med mycket energi, störa dem ordentligt och få till en matchbild som vi känner oss bekväma med.

Intressanta lärdomar finns att ta med från matchen mot MFF senast där Djurgården stod för en solid defensiv insats, dessvärre utan att få fullgod skärpa i offensiven. Något som Kim vill se en förbättring av.
– Ser man på mötena mot Malmö senast och AIK innan dess är det ju två väldigt jämna matcher, där vi är lite sämre i derbyt och lite bättre än Malmö, men vi kommer ändå därifrån med noll poäng. Sedan gör vi en ganska medioker insats mot GAIS, men ändå tillräckligt bra för att vinna.
– Så där någonstans är vi nu och vi var väldigt bra mot Malmö i många delar senast. Men vi väljer fortfarande bort för många lägen där vi kan såra motståndarna efter att vi vunnit bollen och gjort det bra i speluppbyggnaden genom att passera motståndarna. Det har varit lite problem med beslutsfattandet där men får vi ordning på den biten så ser det bra ut.

 

 

Om Malmö FF

 • Vinstsviten i Allsvenskan förlängdes i söndags till sex raka matcher då AIK krossades med 5-0. 
 • Därmed är Malmö fortsatt obesegrade i tävlingssammanhang i år vilket innebär att favorittrycket ofrånkomligen läggs på MFF.
 • Comebacker för Anders Christiansen och Anton Tinnerholm i söndags breddar truppen ytterligare.

 

Kim Bergstrand om MFF
– Det kommer att bli lite annorlunda att möta Malmö hemma. De försvarade ju väldigt hängivet och med mycket folk på Tele2 Arena, så jag tror att de kommer att vara mer offensiva i sitt presspel på gräset på sin hemmaplan. Det kan bli en av förändringarna jämfört med förra matchen. För vår egen del måste vi vara lika bra med bollen för att spela bort den där pressen - och framför allt måste vi ta chansen när vi har spelat bort den.

 

 

1 maj, onsdag 14:00Eleda Stadion

Malmö FFDjurgården
5-2

 • MålskyttarTaha Ali 70'Deniz Hümmet 78'Anders Christiansen 121'Marcus Danielson 122'Isaac Kiese Thelin 123'Martin Ohlsson 125'Lasse Berg Johnssen 127'
 • Gula kortBesard SabovicTobias GulliksenDeniz HümmetMagnus ErikssonMiro Tenho
 • Domare Adam Ladebäck
 • Publik 17264 (Eleda Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat