Företag

Isak Alemayehu på lån till Feyenoord

  • Herrar
  • A-lag
  • 18 jan 2024

Djurgårdens 17-årige mittfältare spelar i Nederländerna under vårsäsongen.

Det blir en ny temporär klubbadress under våren för Isak Alemayehu. Den 06-födde mittfältaren från de egna akademileden går på ett lånevatal fram till 1 juli i nederländska Feyenoords U-21 lag, detta efter en tuff fjolårssäsong i A-laget då det blev glest med speltid i den knivskarpa konkurrensen.

Nu blir det istället en tripp söderöver och ett spännande europeiskt äventyr för Isak som ser fram emot spel i Nederländerna.
– Det känns väldigt bra att vara här, jag har alltid haft en ambition att spela fotboll i Europa. Jag fick ju ganska ont om speltid förra året och jag märkte av det i min utveckling. Som fotbollsspelare måste man spela matcher. Så det är en av anledningarna till att jag velat komma hit och när jag fick frågan om jag var intresserad tvekade jag inte, berättar Isak som inleder inom Feyenoords akademi.
– Till en början spelar och tränar jag med U21-laget, sedan får vi se hur det blir framöver. Allt beror ju på hur pass bra jag gör det.

Att flytta utomlands som 17-åring och lämna familjen i Sverige kan ju vara en prövning, men Isak åker iväg med gott självförtroende.
– Jag flyttar själv och känner mig redo. I början kommer jag att bo med en fosterfamilj för att det ska gå smidigt med mat och boende. Men när jag kommer in i det blir det nog så att jag flyttar till något eget, avslutar Isak.

 

Bosse Andersson om Isaks utlåning

Med ett både högkvalitativt och välfyllt mittfält gäller det för sportchef Bosse Andersson att se till att samtliga spelare i truppen får en god utveckling och en lånesejour i Feyenoords U21-lag blir en fin utvecklingsmiljö för Isak.
– Vi har haft en diskussion med Isak om att det varit glest med speltid under 2023 och vi brukar ju sätta spelaren i centrum. Så det här kan vara en utmaning som ligger rätt i tiden för honom. Han får vara med i verksamheten hos ens storklubb under våren och utöver det finns en option mellan klubbarna.
– Vi har haft andra förfrågningar men det här är intressant både för Isak och Djurgården, att en ung spelare från vår A-trupp kommer till en miljö i en europeisk storklubb som Feyenoord. Så det är en win/win för både Djurgården, Isak och även för Feyenoord som får jobba med en svensk talang, summerar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat