Företag

Jubileum för Bågspännaren

 • Herrar
 • A-lag
 • 4 apr 2024

Djurgårdens uppskattade matchprogram för hemmamatcherna på Tele2 Arena går in på sitt tionde år.

I en förening av Djurgårdens kaliber finns det gott om eldsjälar och en av dem är Stefan Erlandsson. Som ansvarig utgivare för matchprogrammet Bågspännaren plöjer han regelbundet ner ett rejält antal obetalda timmar för att leverera matchprogram till herrarnas hemmamatcher på Tele2 Arena.

En matig och uppskattad publikation, som kan inhandlas i samband med våra hemmamatcher, och som nu firar tioårsjubileum i sin nuvarande form. Det allra första numret kom redan 1996 och efter ett par par pauser i utgivningen har det rullat på stadigt sedan 2015.

Nu är Stefan redo för säsongen som väntar och första numret släpps inför måndagens efterlängtade hemmapremiär mot BK Häcken.
– I år är det tionde året som vi gör matchprogram till Djurgården Fotbolls hemmamatcher på Tele2. Oavsett om du läst programmet tidigare eller inte hoppas vi att många vill vara med under säsongen och hålla ett fysiskt matchprogram i handen när du går på match. Eller så kan man spara läsningen till efter matchen på väg hem, konstaterar Stefan som gläds åt den positiva starten på säsongen.
– Vi har en spännande trupp som nått fram till cupfinal och därmed har vi även säkrat spel i Europa med kvalmatcher i juli. Vi gör ju matchprogram även till våra Europamatcher och det första programmet ingår i abonnemanget om du väljer att abonnera.

 

Matchprogrammets innehåll 

Fasta inslag

 • Inför dagens match: Kommentarer från tränare och spelare inför dagens match, senaste matchen samt läget i laget
 • Lagens trupper.
 • Fakta och presentation av motståndarna för dagen.
 • DIF-panelen - en panel bestående av Djurgårdare som besvarar aktuella frågor om Djurgården och den aktuella matchen (återkommer under 2024).
 • Statistik om Djurgårdens matcher och sammanställningar av allsvenskan, inklusive tabell och kommande matcher.
 • Matchrapporter från de senaste matcherna.

 

Återkommande när utrymme ges

 • Fler Intervjuer och presentationer med spelare eller supporters.
 • Krönikor
 • DIF-historik med artiklar som gör återblickar i historien.

 

Priser 2024

Abonnemang: Tryckt 550 kr för alla icke medlemmar.
Lösnummer: 40 kr för Allsvenskan och 50 kr i Europaspelet.

Är du medlem i DIF eller Järnkaminerna betalar du 495 kr, men det rabatterade priset gäller även om du abonnerat på matchprogrammet under 2023.Du har möjlighet att dela upp betalningen under säsongen om du så önskar, förslagsvis 6 månader.

Stödmedlem (inkl digitalt matchprogram)
Du kommer även att ha möjlighet att vara stödmedlem för 200 kr (ingår i priset för tryckt program), alla stödmedlemmar får ett utskick med ett digitalt matchprogram, som skiljer sig något från det tryckta. (Det kommer att finnas mer statistik i den digitala upplagan och det kommer inte att tryckas varje gång, vilket gör att mer text får plats i programmet).

bagspannaren.se hittar du formulär för beställning och där finns även äldre program och annan information.

 

Om Bågspännaren

När Bågspännaren skapades valdes namnet efter Djurgårdens hedersplakett och diplom för insatser inom klubben som pryds med just Bågspännaren, efter statyn av Engelbrekt som finns att beskåda på Kornhamnstorg i Gamla Stan. Djurgårdsplaketten finns utdelad till bland annat alla SM-guldvinnare men också på Djurgårdsstenen på Skansen.

Om du är intresserad av att annonsera i matchprogrammet är det ett bra sätt att säkra att vi kan fortsätta med programmet och du når ut till ett gäng fotbollsintresserade blåränder i blandade åldrar.

Skicka ett mail till [email protected] om du vill ha mer information.Har du förslag på innehåll eller vill skriva en text är du välkommen att ta kontakt. Skicka ett mail till [email protected] 

 

8 april, måndag 19:10Tele2 Arena

DjurgårdenBK Häcken
3-3 (0-1)

 • MålskyttarEdward Chilufya 23'Julius Lindberg 58'Zeidane Inoussa 64'Tokmac Nguen 87'Tokmac Nguen 89'Marcus Danielson 90+4'
 • Gula kortLucas Bergvall
 • Publik 22485 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat