Företag

Sofia Tifo redo för hemmapremiären

  • Supportrar
  • Herrar
  • A-lag
  • 7 apr 2024

Dags för efterlängtad allsvensk hemmapremiär på måndag och vi stämde av läget med Sofia Tifo som laddar för en säsong med nya storslagna arrangemang.

Att gå på Djurgårdsmatch är en upplevelse som innehåller flera lager, där vi förutom själva fotbollen med jämna mellanrum får ta del av storslagna arrangemang på läktaren. Tifon av allra högsta klass levereras frekvent och säsongen 2024 –  som redan bjudit på ett antal fina läktarupplevelser i bland annat cupderbyt och bortapremiären – lär inte bli något undantag, enligt Pontus på Sofia Tifo som berättar om hur tifoarbetet ser ut inför säsongen.
– Vi har varit i gång en ganska lång tid och redan hunnit med ett gäng arrangemang nu under vintern. Arbetet inför säsongen började några veckor efter att Allsvenskan 2023 tog slut med ett planeringsmöte där vi spånade idéer inför kommande säsong. Det följdes upp av ytterligare ett möte när spelschemat hade släppts där vi mer konkret kunde planera och spika idéer för matcherna främst nu under våren. Utifrån planen vi satte under dessa möten var nästa steg att beställa in material som vi behövde. Så arbetet började egentligen förra året men intensifierades när spelschemat släpptes och vi har varit i fullgång sen tidigt i januari 

Vart kommer inspirationen ifrån när ni planerar ett tifo?
– Vi försöker att fokusera så mycket som möjligt på oss själva och hitta inspiration därifrån. Det kan vara att bläddra i gamla historiska djurgårdstidningar eller arkiv på nätet. Allt som oftast försöker vi finna inspiration i den anrika historia vi har inom Djurgården. Naturligtvis följer vi med i utvecklingen av tifon runt om i världen och tar inspiration därifrån, för att se hur vi kan anpassa vissa element på vårt eget sätt. Det handlar inte alltid om motiv, utan också om utförande. Men vår huvudsakliga inrikting är att bevara vår unika tradition och stil vi har.

Vilket tifo är ni mest nöjda med under 2023?
– Överlag så är vi väldigt nöjda med vårt föregående år. Men om vi ska välja något som sticker ut lite extra är det nog tifot hemma mot Göteborg tidigt på säsongen. OHn som vi kom att kalla Stockholms-OHn har vi länge velat göra men det har inte riktigt kommit till skott av olika anledningar. Men inför förra säsongen kände vi att det var dags och vi valde direkt när spelschemat släpptes att vi skulle köra den mot Göteborg hemma. Att vi kunde leverera en OH av den kalibern i match som inte är ett derby eller en hemmapremiär är vi väldigt stolta över och det visar vilka kliv vi har tagit senaste åren.

Hur kan man hjälpa till om man vill bidra till tifoverksamheten?
– Nu när säsongen är igång är det bästa sättet att komma ner till capoborden på Sofialäktaren och fråga efter ansvariga inom tifo så får ni vägledningen därifrån. Annars kan man alltid höra av sig på Sofialäktarens eller DIFpoddens sociala medier.

Hemmapremiär på måndag. Vad kan man förvänta sig på plats?
– Utan att avslöja för mycket kan vi säga att tifot kommer involvera en stor del av arenan. Så se till att lyssna på instruktionerna så kan vi tillsammans starta säsongen på hemmaplan på bästa sätt!

Har du någon uppmaning till de som ska gå på matchen?
– Se till att följa dom tifoinstruktioner som finns och fullt fokus på att sjunga fram Djurgårn till tre poäng.

Om man vill stödja Sofia Tifo ekonomiskt, hur går man tillväga?
– Man kan stödja oss genom att använda Swish på nummer 1231769546 eller via PG på 180 69 45-0. Vi uppskattar alla bidrag oerhört mycket, och utan dem skulle vår verksamhet inte kunna fortgå. En annan stor utmaning för oss är lokalfrågan, det är svårt att hitta tillgängliga lokaler där vi kan bedriva vår verksamhet. Om någon har eller känner någon som kan hjälpa oss med detta är vi väldigt tacksamma om ni hör av er!

I nuläget är drygt 22500 biljetter sålda till hemmapremiären på måndag. Sofialäktaren är fylld till bredden, men det finns 13 säsongskort kvar på Sofia Nedre och 44 på Sofia Övre på DIF.se/2024

Biljetter till hemmapremiären köper du här.

8 april, måndag 19:10Tele2 Arena

DjurgårdenBK Häcken
3-3 (0-1)

  • MålskyttarEdward Chilufya 23'Julius Lindberg 58'Zeidane Inoussa 64'Tokmac Nguen 87'Tokmac Nguen 89'Marcus Danielson 90+4'
  • Gula kortLucas Bergvall
  • Publik 22485 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat