Företag

Meriterande brons i internationell turnering för DIF PA16

  • Ungdom
  • Akademi
  • 2 apr 2024

Djurgårdens 08:or stod för en stark insats och åkte hem med medalj i Utsikten Elite Cup i helgen, trots synnerligen tufft internationellt motstånd.

Det har varit en fin säsongsstart för DIF PA16. En finaplats i Ligacupen P16 mot Mjällby är redan säkrad och i helgen stod laget för en ny stark prestation i Utsikten Elite Cup.

En turnering med en mängd namnkunniga lag där Djurgården tog brons och placerade sig före motståndare som Dortmund, Herenveen och Real Sociedad. Noterbart är även att DIF var det enda laget som slog Hajduk Split som slutligen vann hela turneringen.

Onekligen en stark prestation av DIF PA16 och ett väldigt fint kvitto på att arbetet i Djurgårdens pojkakademi bär frukt, enligt pojkakademichef Joel Riddez.
– Sammantaget har nog inget tidigare DIF-lag med 16-åringar gjort liknande resultat mot den här typen av motstånd, konstaterar Joel.

DIF PA16-tränaren Hannes Grönblad – som coachade laget tillsammans med Rihad Rahman och Felipe Ghiglione – gläds givetvis också åt lagets prestation i turneringen och summerar intrycken från helgen på följande sätt:
– Spelarna tar med sig många viktiga erfarenheter och har representerat föreningen, laget och sig själva på ett bra sätt. Framför allt ska de vara nöjda över sin professionalism i att under en utmanande helg kraftsamla för att prestera i avgörande och tuffa matcher, berättar Hannes som betonar den kollektiva insatsen av laget. 
– Sett till turneringens motstånd och sättet vi tar oss an matcherna är det en fin prestation. Spelarna har verkligen spelat tillsammans och lyckats påverka motståndarna offensivt som defensivt till vår fördel. Vi har inte gjort några större ändringar i hur vi vill spela fotboll och det är kul att det och spelarnas individuella kvalitéer håller även mot internationellt motstånd. 

Det var dessutom inte långt ifrån en ädlare valör på medaljen.
– Spelarna ville mer än en bronsmedalj och i slutändan var det bara ett mål som saknades för att spela final, men de ska vara nöjda över sin prestation. Totalt sett har turneringen som helhet och matcherna i synnerhet gett oss nya viktiga referenser att ta med i spelarnas fortsatta utveckling, summerar Hannes. 

Senaste nyheter

Relaterat