Företag

Tre DIF-spelare på lån till FC Stockholm

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 feb 2024

Gideon Granström, Philip Rolke och Kalipha Jawla lånas ut när Djurgården nu inleder ett föreningsutvecklande samarbete med FC Stockholm.

Djurgården har rustat med en stark trupp inför säsongen, vilket även leder till stenhård konkurrens och ökat behov av speltid för vissa spelare. Något som sportchef Bosse Andersson nu löser genom ett föreningsutvecklande samarbete med FC Stockholm.

Ett första steg blir en utlåning av den unga trion Gideon Granström (05:a), Philip Rolke och Kalipha Jawla (båda 06:or) som kommer att spela med FC Stockholm i Ettan Norra. Detta samtidigt som en dubbel speltillhörighet ger dem möjlighet att fortsätta representera Djurgårdens A-lag, enligt Bosse.
– Djurgården och FC Stockholm har tecknat ett föreningsutvecklande samarbete där spelarna sätts i fokus. Det handlar om spelare födda 2002 eller senare som kommer att ha dubbel speltillhörighet och nu får en möjlighet att spela seniorfotboll i en bra och utvecklande miljö.
– Tre av våra spelare har skrivits över för att tillhöra FC Stockholms verksamhet under året: Philip Rolke, Gideon Granström och Kalipha Jawla. Sedan kan det bli aktuellt med fler spelare och ett fortsatt utbyte under säsongen 2024, berättar Bosse och tillägger:
– Vi har haft väldigt goda erfarenheter av den här typen av samarbete tidigare, där spelare som exempelvis Isak Hien, Jesper Karlström och Besard Sabovic varit på lån. Så det ska bli spännande att se våra unga spelare komma in i en väldigt bra verksamhet hos FC Stockholm som har alla förutsättningar att vara ett topplag i Ettan Norra.

 

Senaste nyheter

Relaterat