Företag

Välkommen Meja Staffansson!

  • Damer
  • A-lag
  • 16 jan 2024

Den 19-åriga mittfältstalangen ansluter till Djurgården från Halmstads BK.

Kalibreringen av damernas trupp inför säsongen är i full gång och nu är det dags att välkomna ännu ett spännande namn till föreningen. Den centrala mittfältaren Meja Staffansson (född 2004) har kritat på ett treårigt kontrakt, en spelskicklig tvåvägsspelare som närmast kommer från Halmstads BK och som nu drar på sig den blårandiga tröjan.
– Det känns jättekul att få spela för Djurgården. Jag har spelat division 1-fotboll de tre senaste åren och känner att jag vill ta steget. Så när jag fick det här erbjudandet kändes det helt rätt, berättar Meja som var uppe och provtränade redan i november.
– Det var väldigt positivt, alla var jättetrevliga och tog emot mig på ett bra sätt. Känslan var jättebra och allt runtomkring verkar vara bra här i Djurgården.

Samtidigt är det ett stort steg för en tonåring att flytta från tryggheten i Halmstad till den betydligt större huvudstaden.
– Det ska bli kul, men det är också lite läskigt. Fast det här är något som jag allltid velat göra, att få spela på den här nivån. Så när möjligheten dök upp var det inte ett svårt beslut att ta steget, förklarar Meja som alltid varit målinriktad med fotbollen och drömt om att bli elitspelare.
– Jag har nog inte landat i det här riktigt än. Det har gått väldigt snabbt, men jag är självklart väldigt glad över att få komma till Djurgården.

Meja är bördig från en genuin idrottsfamilj där pappa Iztok spelade fotboll på elitnivå i bland annat Halmstads BK och Ljungskile medan mamma Anna är sjukgymnast och har arbetat med alpina landslaget. Utöver det finns även 07-födda lillasystern Thea i familjen som för närvarande spelar i HBK. Fina förutsättningar med andra ord och Meja beskriver sina egenskaper på planen på följande sätt:
– Jag skulle säga att jag är en snabb innermittfältare som är både offensiv och defensiv och har en bra teknik. Ser man till det jag vill utveckla mest är fysiken ett prioriterat område.

Något som kan bli viktigt i och med steget från division 1 till OBOS Damallsvenskan
– Det kommer att bli tufft. Men jag ser det bara som en rolig utmaning att få prova på det och se hur bra jag kan bli i den här miljön.

Första officiella träningen med laget för säsongen är dessutom redan avklarad i och med att Meja körde ett pass i Sollentuna-hallen i måndags.
– Det var jättekul och kändes väldigt inspirerande att vara här och komma igång på riktigt, förklarar Meja som välkomnades av ett par välbekanta ansikten .
– Jag har inte spelat med någon i laget tidigare men är bekant med både Ebba Hed och Zara Jönsson, som precis har skrivit på. Det blir en trygghet för mig att de båda är här nu när jag flyttar hit.

Ser man till målsättningarna tänker Meja främst långsiktigt.
– Jag siktar på att försöka ta en plats i elvan och spela från start. Samtidigt har jag inte bråttom utan det viktigaste är att utvecklas. Självklart vill jag alltid spela men jag tar ett steg i taget, avrundar hon.

 

Jean Balawo om Meja Staffansson

Bygget inför säsongen 2024 fortskrider för sportchef Jean Balawo som nu fyller på truppen men ett ungt och intressant framtidsnamn.
– En duktig spelare som är framåt i sin kull. Det var många klubbar som var intresserade av henne så det är kul att hon valde Djurgården. Hon kan spela både 6:a, 8:a och 10:a och är väldigt tuff för sin ålder. Trots att hon är så pass ung har Meja hunnit skaffat sig mycket erfarenhet genom att ha spelat ett antal år i division 1. Så det ska bli kul att se henne fortsätta växa i Djurgården, summerar Jean.

 

Fakta Meja Staffansson

Position: Mittfältare
Född: 8 april 2004
Längd: 1,63 m
Tröjnummer: 21
Tidigare klubbar: Halmstads BK, Laholms FK, BK Astrio

 

Senaste nyheter

Relaterat