Företag

"Den här dagen är fantastisk"

  • 13 feb 2017

”Jag är Kim Källström” ropar en blårandig knatte medan han driver bollen över Tele2 Arenas konstgräs. Han var knappast ens påtänkt när Kim Källström spelade i Djurgården senast, men det behöver man uppenbarligen inte ha varit för att förstå den hemvändande mittfältarens storhet.

Denna söndag hälsas han välkommen hem av en entusiastisk publik, men innan dess har planen på Tele2 Arena fyllts av hundratals Djurgårdare sedan tidig morgon.
– Vi har varit här sedan nio i morse. Men det är helt suveränt, säger 45-årige Teodor Moreau som är pappa till Hugo i Djurgårdens lag P09-4.

Knattelagets söndagsträningar, som i vanliga fall äger rum i Johan Björkmans hall på Hjorthagen, börjar 08:30 så egentligen har det varit sovmorgon. Efter en och halv timmes träning ihop med P09 lag 10 var det sedan dags för fotografering, både med laget och individuellt, och materialprovning.

Killar, tjejer och ledare i Djurgårdskläder avlöser varandra på planen och samlas i grupper på läktaren. I och med att taket är stängt är temperaturen väldigt behaglig.
– Så här borde det det vara innan varje A-lagsmatch, säger Teodor Moreau som har säsongskort på övre västra läktaren.

Samtidigt kör tjejerna i F16-19 några sista rusher på sin tilldelade del av planen. Några av spelarna i truppen ska sedan iväg på match en match i Korpens inomhusserie på Stora Mossen, de andra stannar kvar på läktaren för att se herrarnas A-lag mot Vålerengen följt av dammatchen mellan Djurgården och Eskilstuna.
– Den här dagen är fantastisk. Utmärkta träningsmöjligheter och stärkande för föreningsandan, säger Roberto Sala som är tränare för F16-19, den äldsta ungdomsgruppen på damsidan.

Spelartruppen består av hela 35 tjejer och det är 10-15 till som vill vara med.
– Vi måste bromsa någonstans men det funkar problemfritt med de 35 som vi har. Det här är tjejer som ligger precis under elit, de vill spela fotboll men inte träna sju dagar i veckan så det får räcka med fyra. De har en väldigt bra attityd och vilja.

Roberto Sala hoppas att DIF-dagen på Tele2 Arena, ”DIF-dagen Vinter”, blir en tradition precis som höstens DIF-dag på Kaknäs.
– Ja, det gör jag verkligen. Vi är jättetacksamma för att få vara här. Tele2 Arenas konstgräsplan känns väldigt stor men samtidigt gemytlig när den fylls av grupper med fotbollspelande barn och ungdomar. I det ena hörnet försöker några ledare få sina knattar att hjula mindre och titta mer på bollen, i det andra gnuggar några sextonåringar zonförsvar. Och på södra ståplatsläktaren börjar TIFO-gruppen hänga upp banderoller inför eftermiddagens matcher. Djurgårdsfamiljen är i toppform.

Djurgården Fotboll vill rikta ett extra tack till Adidas och Stadium för deras deltagande under DIF-dagen.

Senaste nyheter

Relaterat