Företag

Olivia Schough: "Vi har tränat hårt – formen känns bra"

  • Damer
  • A-lag
  • 15 feb 2020

Med många nya spelare i laget ser Olivia Schough fram emot matchen mot Linköping som en värdemätare på var Djurgårdens damlag 2020 befinner sig just nu.

På lördag (den 15 februari) är det dags för årets första match när Linköping kommer på besök till Tele2. Efter en veckas träningsläger på Cypern innehållandes hård träning både fysiskt och på fotbollsmässigt där laget även kommit samman socialt ser Olivia Schough fram emot matchen.

Hur har försäsongen känts hittills med så många spelare ut och in i laget?
– Inledningsvis var det lite glest med spelare och det var egentligen först under träningslägret vi fick känna på truppen, även om Linda (Motlhalo, reds. anm.) fortfarande saknas. Det är en hel del nytt och det är alldeles för tidigt att säga något annat än att vi hade ett riktigt roligt träningsläger där vi fick möjlighet att påbörja nybygget.

Det är dags för årets första match på lördag, hur går tankarna inför den?
– Det känns som det handlar om att ha så lite tankar som möjligt. Vi kommer vara ett i stort sett nytt lag och måste ha tålamod och bygga från grunden. Men det ska bli kul att möta Linköping och spännande att se vad vi kan få ihop i vår första match tillsammans. 

Hur är formen för egen del?
– Den fysiska formen känns bra. Vi har tränat riktigt tufft vilket vi har behövt. Däremot är det första matchen så det är möjligt att touchen behöver en del finslipning...


Se damerna möta Linköping klockan 18:00 på Tele2. Biljett köper du här, och köpt biljett gäller även för herrarnas match samma dag på samma arena mot Brann klockan 15:00. Varmt välkommen!

15 februari, lördag 18:00Tele2 Arena

DjurgårdenLinköpings FC
1-3 (0-1)

  • MålskyttarNilla Fischer 14'Ronja Karlsson Törnborg 34'Lina Hurtig 36'Rachel Bloznalis 41'
  • Domare Annica Torkelsson
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat