Företag

Inför Dalkurd - Djurgården

  • Herrar
  • 4 nov 2018

Årets sista bortamatch väntar och Djurgården kan bege sig till Gavlevallen stärkta av en välkommen trepoängare mot IFK Göteborg.

För Özcan Melkemichels del har ambitionen hela tiden varit att avsluta serien med flaggan i topp och han vill se en ny stark insats mot Dalkurd i paritet med den första halvleken mot Blåvitt.
– Jag tycker att vi har en bra stämning laget just nu och vi har anpassat träningen till spelschemat med tanke på att det är tätt mellan matcherna den här veckan. Under söndagen genomför vi en mer taktisk träning för att förbereda oss på Dalkurd, vi möter ett lag som har allt att spela för och de kommer att bli tufft och krävas fullt fokus från vår sida. Men vårt mål är, som jag sagt tidigare, att vinna de återstående matcherna för att komma så högt som möjligt i tabellen och skapa en bra känsla inför nästa säsong, berättar Özcan.

LÄGET I LAGET

Erik Johansson är avstängd och Fredrik Ulvestad är ett osäkert kort inför matchen men för Andreas Isaksson och Jonathan Augustinsson är läget ljusare och Özcan hoppas på att kunna ha båda tillgänglig för spel på måndag.
– Fredrik är ett frågetecken så vi får avvakta och se hur han mår inför match. I övrigt är Erik Johansson avstängd men vi får tillbaka Niklas Gunnarsson och Marcus Danielson som var avstängda senast. Annars är alla friska och krya och Andreas Isaksson var med och tränade med oss under lördagen och det kändes okej för honom, så det var positivt. Vi räknar även med att Jonathan Augustinsson kommer att träna för fullt under söndagen och hoppas på ett positivt besked även där. 

MOTSTÅNDARKOLLEN

Dalkurd är inne i ett intensivt streckdrama med BP om en kvalplats som kan innebära fortsatt allsvensk existens. Det lär vara ett extremt motiverat motstånd som väntar på Gavlevallen och Özcan manskap kommer att få jobba hårt för att bärga en seger.
– Dalkurd ska man inte underskatta på något sätt. De slåss för sin överlevnad och det är alltid farligt att möta den typen av motstånd, framför allt på deras hemmaplan. De har gjort det bra bra på sistone och kan vara giftiga i sitt omställningsspel. Absolut ett lag som man ska se upp med och vi måste ha fullt fokus om vi ska komma hem med tre poäng därifrån. De visade det senast genom att ta poäng borta mot Elfsborg så vi måste vara hundraprocentiga på måndag, summerar Özcan.

5 november, måndag 19:00Gavlevallen

Dalkurd FFDjurgården
1-2 (1-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat