Företag

Kim Sundlöv förlänger med DIF

  • Damer
  • A-lag
  • 2 dec 2019

Nytt tvåårskontrakt för järnkaminen Kim som förbereder sig för comeback efter korsbandsskadan.

Hon har varit i Djurgården sedan 2015 och nu blir det fortsatt spel i den blårandiga tröjan för den rutinerade försvararen. Glädjande av flera skäl förutom själva påskriften med tanke på att Kim nu kan börja förbereda sig för en ny säsong efter att ha fått hela fjolåret spolierat av en olycklig korsbandsskada. 
– Jag tycker att det här känns jättebra. Det var riktigt tungt att missa hela säsongen i år och det känns kul att det är många andra som har börjat skriva på. Laget börjar ta form och det blir väl några fler namn in i truppen antar jag. Sedan gör de ju även om på Kristineberg, så det är mycket som är positivt och det är kul att få vara en del av det. Jag tror och hoppas att vi kommer att få ihop det bättre nästa år, säger Kim som inte vill spekulera i något exakt datum för återkomst i full träning.
– Jag gjorde en knäoperation i torsdags och den gick bra. Det var ett litet ingrepp och sjukgymnasten vill avvakta och se hur knät reagerar, men det känns positivt i alla fall. Jag kan inte säga exakt när jag kommer att vara tillbaka i fotbollsträning men målet är att kunna vara med igen i februari. Jag kommer att ha bättre koll på hur det ser ut i januari när jag fått köra rehab i en månad.

Att Kim är en järnkamin och pådrivare som alltid ger hundra procent är en viktig egenskap som kommer att vara till stor nytta för laget. 
– Det jag känner att jag kan bidra med är min inställning att ge allt varje träning. Jag vill tävla hela tiden på träning och match och driva på så att man utvecklas, både som individ och som lag. Så det hoppas jag ta med mig och sedan har jag väl fått ganska mycket erfarenhet vi det här laget, summerar Kim.

För sportchef Jean Balawo innebär det att en välkommen kraft återvänder i backlinjen med tydliga järnkaminsegenskaper.
– Jag trycker mycket på att vi behöver karaktär och rätt attityd på spelarna. Vi hade ett avbräck förra säsongen på grund av att två karaktärsspelare som Shelia van den Bulk och Kim Sundlöv fick sina skador. Kim har varit något av en mamma i laget och hennes närvaro märks på planen. Man vet vad man får och det är alltid hundra procent. Så det är den attityden och inställningen vi vill ta med sig oss in i 2020, säger Jean. 

Senaste nyheter

Relaterat