Företag

Nytt kontrakt för Julia Walentowicz

  • Damer
  • A-lag
  • 20 nov 2019

Med en genuin DIF-bakgrund fortsätter nu Julia sin blårandiga fotbollsresa under två nya år i Djurgården.

Det är mycket verkstad i DIF Dam just nu där sportchef Jean Balawo bygger vidare inför 2020. Ännu en viktig pjäs har kommit på plats när unga backlöftet Julia Walentowicz, från de egna leden, nu kritat på ett nytt tvåårskontrakt.
– Jag är framför allt stolt över att få fortsätta spela i Djurgårdströjan, det betyder jättemycket för mig eftersom jag har spelat här hela mitt liv. Så det känns otroligt bra att få fortsätta spela i DIF under två nya år, berättar Julia.

DIF-bakgrunden är genuin med ett väntande blårandigt jubileum runt hörnet.
– Nästa säsong blir det tio år i DIF. Akademin fanns inte när vi var små men jag har gått från ungdomslagen till F19 vidare till A-laget, säger Julia som varit djurgårdare sedan barnsben.
– Jag bor ju i Sundbyberg, och det är rätt mycket AIK här, men Djurgården har alltid varit nummer ett för mig.

Framtidstron är stark inför säsongen som väntar och Julia har gott förtroende för nuvarande ledartrojkan Pierre Fondin, August Fors och Jean Balawo. 
– De känns som en jättebra trio för det här laget. Efter den säsongen som vi haft så känns det som att det finns en tydlighet i hur vi vill arbeta och vilka mål vi vill nå. Så jag tror att det kommer att bli ett fantastiskt år, summerar hon.

För Jean Balawos del säkrar han nu upp en spelare med stor potential som redan har hunnit med totalt 24 landskamper i svenska WU17 och WU19 (de nya beteckningarna för svenska F17- och F19-landslaget) och som har framtiden för sig.
– Julia är en spelare som tagit sig hela vägen igenom det berömda nålsögat i Akademin. Julias karaktär kopplat med hennes träningsvillighet gör att detta är en spelare som vi verkligen ser fram emot att se i Djurgården under 2020, konstaterar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat