Företag

Tack för dina insatser i Djurgården, Buya Turay!

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 dec 2019

Buya Turay blev Svensk Mästare och vinnare av skytteligan 2019. Nu löper låneavtalet ut och vi vill tacka för hans tid i klubben.

– Äntligen är jag här! Djurgården är min favoritklubb i Sverige och jag har alltid velat spela här.
Så sa Buya Turay den 9 januari i år när han blev klar för Djurgården på ett låneavtal från sin belgiska klubb. Han fick nummer 77 på ryggen – ett nummer som förpliktigar i Djurgårdströjan.

När Buya Turay kom till Djurgården var han svaret på frågan om vem som skulle axla rollen som notorisk målskytt under säsongen 2019. Efter ett flertal vassa målskyttar som sålts vidare de tidigare säsongerna sökte klubben och sportchef Bosse Andersson efter ett etablerat namn med bevisad kvalité på hög allsvensk nivå. Lösningen fann man i Belgien och Buya som bara fem månader tidigare lämnat Allsvenskan i en rekordtransfer. Att ro låneaffären med Buya Turay i hamn var en viktig pusselbit i det lag som ställdes på fötterna när tävlingssäsongen drog igång.

Buya Turay har varit en av Djurgårdens viktigaste spelare under guldsäsongen 2019. Han besitter flera spetsegenskaper där hans snabbhet, löpvilja, och outtröttliga arbetsinsats kanske sticker ut allra mest. Han är även en glädjespridare vid sidan av planen och en favorit bland supportrarna.

När guldsäsongen 2019 var till ända hade Buya för personlig del spelat 29 av 30 matcher i Allsvenskan och noterats för 15 mål – ett målsnitt som numera är en garanti för Buya i Allsvenskan. Han missade bortamötet med Sundsvall på grund av avstängning, en match han såg på tv hemifrån soffan och filmerna han la ut på Instagram när han följde laget har väl ingen Djurgårdare missat.

Vi kan se tillbaka på många av Buyas mål under säsongen. Snygga mål, måltjuvs-mål, soloprestationer, och matchavgörande mål. Några av de mål som kanske fastnat på näthinnan lite extra är målet hemma mot Falkenberg, borta mot Malmö FF, borta mot IFK Göteborg…och så borta mot IFK Norrköping.

Djurgårdens låneavtal för Buya Turay har gått ut och vi vill, från hela föreningens sida, tacka honom för de oförglömliga insatserna i Djurgårdströjan, för hans tid i klubben som resulterade i både skytteliga-vinst och titeln som Svenska Mästare!

Tack för dina insatser i Djurgårdströjan, Buya! Och stort lycka till i din fortsatta fotbollskarriär!
Come on Buya, yeah yeah!

Senaste nyheter

Relaterat