Företag

Tilde Lindwall förlänger kontraktet

  • Damer
  • A-lag
  • 21 nov 2019

Djurgårdens fortsätter att säkra upp viktiga kuggar inför 2020 där Tilde Lindwall nu är klar för två nya år.

Efter att Portia Boakye och Julia Walentowicz har förlängt sina kontrakt är det nu dags för 18-åriga landslagsmeriterade Tilde Lindwall (med 24 blågula landskamper för WU19 och WU 17) att greppa pennan och skriva på för två nya år. En välkommen underskrift av den bollbegåvade, offensiva yttermittfältaren/anfallaren som spelat blårandigt sedan barnsben och som flyttades upp till A-laget inför förra säsongen där det blev 20 DIF-matcher i OBOS Damalllsvenskan under 2019.
– Det känns bra, mitt mål har hela tiden varit att skriva på nytt kontrakt för Djurgården när mitt tidigare kontrakt löpte ut nu efter den här säsongen. DIF är ju min moderklubb och jag har spelat här sen jag var sex år gammal så det är här jag vill fortsätta min fotbollsutveckling de närmaste två åren, säger Tilde.

Därmed har sportchef Jean Balawo på kort tid nu säkrat ännu en viktig beståndsdel i lagbygget inför kommande säsong.
– Ytterligare en spelare som gått igenom nålsögat i akademin. Tilde har en väldig fin förmåga att gå från felvänd till rättvänd. En spelare som gärna utmanar och hennes sätt att utmana är lite internationellt och udda. Känns bra och tryggt att Tilde väljer att fortsätta sin utveckling hos oss, konstaterar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat