Företag

Bosse om beskedet

  • Herrar
  • A-lag
  • 29 maj 2020

"Vi ser fram emot att komma igång", säger sportchef Bosse Andersson efter att myndigheterna gett klartecken för en allsvensk start den 14 juni.

Under fredagen gavs det grönt ljus från Folkhälsomyndigheten på att elitidrotten åter tillåts från och med den 14 juni vilket därmed öppnar upp för en allsvensk start. Ett glädjande besked som nu gör att Djurgården med största sannolikhet kan börja förbereda sig på en kommande allsvensk premiär i juni.
– Vi har nu fått klartecken för att Allsvenskan ska kunna starta från och med den 14 juni. Det är skönt att vi har ett datum, vi har jobbat för det och vi är redo för att Allsvenskan drar igång då. Sedan är det vissa restriktioner som gäller, dels har vi det här protokollet där vi kommer att få nödvändiga förutsättningarna för hur en allsvensk match ska genomföras. Utöver det finns det en del frågetecken kring förberedelser och träningsmatcher. Vi har ju inte spelat match sedan vi mötte Mjällby i cupen i mars och som informationen ser ut nu kan vi inte spela träningsmatcher innan den 14 juni. Men vi är ändå positiva till att Allsvenskan kommer igång den 14 juni, säger Bosse som nu inväntar mer besked från förbundshåll där det eventuellt kan bli en fördröjd allsvensk start runt midsommar för att träningsmatcher ska kunna genomföras innan.
– SEF och klubbarna kommer nu att få mer information i helgen där man behöva sätta sig in i de villkor som krävs för att få igång en allsvensk start den 14 juni, sedan måste man även invänta ett spelprogram. Så för att summera så är vi inom Djurgården positiva till att Allsvenskan startar den 14 juni även om det kan finnas en del komplikationer med till exempel träningsmatcher och regelverk för att kunna genomföra matcherna. Men vi kommer att hålla oss uppdaterade kring detta och ser fram emot att komma igång.

Beträffande biljetter kommer Djurgården Fotboll att återkomma till samtliga säsongare och biljettköpare med ytterligare information inom kort.

Senaste nyheter

Relaterat