Företag

Jean Balawo: ”I dagsläget kör vi på”

  • Damer
  • A-lag
  • 17 mars 2020

DIF Dam förbereder sig för match till helgen om inga nya besked ges, enligt sportchef Jean Balawo.

Coronaviruset vänder upp och ner på det mesta i världen just nu men när det gäller damernas verksamhet är det under tisdagen fortfarande grönt ljus för spel i Svenska Cupen i helgen. 

Det innebär att verksamheten rullar på för DIF Dam även om sportchef Jean Balawo är förberedd på eventuella förändringar.
– I dagsläget har vi sagt att vi kör på. Till skillnad från herrarnas verksamhet så har damerna ett läge där cupmatcherna var inställda förra helgen men när det gäller den här veckan så är ingenting sagt om vår match mot Eskilstuna på lördag. Det gör att vi planerar för match i helgen, där vi tränar och förbereder oss precis som vanligt.

Skulle det sedan bli så att man ställer in Svenska Cupen för vår del kommer vi att fokusera på att spela träningsmatcher. Vi har ju bara spelat en träningsmatch på 2 x 30 plus en tävlingsmatch så vi behöver få matcher med laget, som givetvis spelas utan publik, säger Jean som poängterar att de internationella beskeden kommer att bli viktiga för planeringen av säsongen. 
– Hör vi ingenting från regering eller förbund så fortsätter vi. Just nu väntar ju dessutom alla in besked från UEFA. Men jag är även intresserad av hur det blir med OS eftersom det påverkar Damallsvenskan. OS är ju en större apparat än vad EM är. 

Även transfermarknaden påverkas kraftigt och i nuläget är det stand by som gäller.
– Med tanke på det osäkra läget ju nu kommer vi att ligga lågt med nyrekrytering av spelare och ledare just nu. Men de spår som finns får man hålla igång så att vi inte hamnar i chock när läget ljusnar igen, då måste vi kunna ha spelare klara. Så scoutingen förändras egentligen inte alls men själva kontraktsskrivandet är det som påverkas.

För flickakademins del, som Jean Balawo också ansvarar för, blir det vissa förändringar även om det är tänkt att det ska vara business as usual även där.
– Våra flickor 06 skulle på läger till Åland men det fick vi styra av för hade de åkt dit hade de inte kommit därifrån. Men FA17 håller igång, de slog Hammarby med 10-1 förra helgen och besegrade AIK med 4-1 den här helgen. Så det var kul och för FA19 blev det inställd match mot Tyresö för att det var en spelare som kände sig krasslig med symtom. Så då ställde vi den matchen men så länge damlaget kör kommer vi att hålla igång flickakademiverksamheten. Det vi däremot har gjort är att damerna har stängda träningar nere i Johan Björkmans Hall, så att de som tränar bredvid damlaget kan vara där men vi har inga föräldrar eller utomstående i tältet, förklarar Jean. 

22 mars, söndag 15:00Tunavallen

Eskilstuna United DFFDjurgården
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat