Företag

Pontus Wilgodt blir ny målvakstränare i DIF Dam

  • Damer
  • A-lag
  • 14 juni 2020

Välmeriterade Pontus ansluter från BP och kliver in som målvaktstränare för både DIF Dam och FA19.

Det sker en förändring på ledarsidan i DIF Dam där Micke Svensson tackar för sig som målvaktstränare och rör sig vidare mot nya uppdrag medan Pontus Wilgodt från BP kommer in och ersätter.
– Det här ska bli jätteroligt, kul att få jobba med de duktiga målvakter som jag vet finns här och att möta alla intressanta människor, säger Pontus som har god koll på sina kommande adepter inför uppdraget.
– Jag har läst på mycket på nätet och Nichole (Persson) känner jag sedan gammalt. Jag vet även att det finns många duktiga målvakter i ungdomslagen med bland annat två juniorlandslagsmålvakter. 

Något som i högsta grad berör Pontus som förutom att jobba med A-laget även kommer att träna målvakterna i FA19. 
– När det gäller ungdomsmålvakterna kan jag mer komma in med ett facit över vad jag vet ska göras men när det gäller de etablerade seniormålvakterna handlar det mer om en dialog om hur man ska utvecklas. Bevisligen har de kunskaper som funkar från början och då utgår man därifrån.

För sportchef Jean Balawo får han därmed in ny och intressant kompetens på ledarsidan.
– Vi har tagit in Pontus från BP, ett aktat namn som har lång och gedigen erfarenhet inom fotbollen där han även tränat diverse pojklandslag. Det här är en del av våra planer på att förstärka verksamheten och med det här tillskottet tar vi ytterligare ett steg, säger Jean. 


Senaste nyheter

Relaterat