Företag

DIF och Astrit Ajdarevic går skilda vägar

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 aug 2020

Efter en längre timeout från fotbollen har nu Astrit och Djurgården gemensamt kommit överens om att skriva ett avslutningskontrakt.

I mitten av juli tog Astrit Ajdarevic en timeout från fotbollen efter en längre dialog med den sportsliga ledningen i DIF och har sedan dess tränat på egen hand. Samtalen har fortgått under sommaren där Djurgården och Astrit nu gemensamt kommit överens om att den bästa lösningen i nuläget blir att gå skilda vägar. Ett beslut som innebär att Astrit har skrivit på ett avslutningskontrakt, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Astrit var med oss och säkrade Djurgårdens tolfte SM-guld 2019 och var en viktig spelare både på och utanför planen. I synnerhet de sista 45 minuterna som var matchavgörande nere i Norrköping, det är något som man aldrig kommer att glömma. Vi har varit överens om en timeout under ett antal veckor nu i sommar och under den tiden har vi haft en pågående dialog och diskuterat läget. Utfallet blir att vi går skilda vägar och vi önskar Astrit ett stort lycka till. Beslutet är gemensamt och vi skiljs som vänner där vi är överens om att det här blir den bästa lösningen för båda parter, berättar Bosse.

Även för Astrits del blir det ett känslosamt avsked från föreningen där han var med och bärgade SM-guld förra året.
– Det har varit en kort tid här i Djurgården som har känts mycket längre än den var. Ambitionen från min sida var att komma hit för att vinna guld och den uppfylldes. Att få göra drömmar till verklighet var mitt motto och den drömmen slog in. Så jag vill ge ett stort tack till alla i Djurgårdsfamiljen som har stöttat under den här perioden då jag av olika anledningar inte varit här. 
– Den mottagningen jag fick har varit fantastisk och det stöd jag har fått under den här tiden vet jag inte om jag kommer att kunna få någon annanstans. Jag önskar ett stort lycka till i framtiden till mina lagkamrater och till hela Djurgårdsfamiljen. De är i trygga händer och en bra miljö trots svåra tider och sist men inte minst vill jag tacka Bosse och Henke för att de har haft förståelse för min situation. De har hjälpt mig på ett fantastiskt sätt och det är inga hard feelings, utan vi går ifrån varandra med en liten tår men ändå med ett leende på läpparna och vet att våra vägar kommer att korsas igen.

Senaste nyheter

Relaterat