Företag

Jonathan Augustinsson till Rosenborg

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 dec 2020

Efter fem år i den blårandiga tröjan tackar Jonathan för sig och gör sig redo för spel i Norge nästa säsong.

Han kom som ung, lovande vänsterback från BP till Djurgården 2016 och nu är det dags för ett nytt steg i Jonathan Augustinssons fotbollskarriär. Den 24-årige försvararen har skrivit på för norska Rosenborg och lämnar därmed Djurgården med två titlar i bagaget efter 91 tävlingsmatcher med fem mål och lika många assist.

Men nu väntar som sagt ett nytt kapitel för "Jonis" som inom kort beger sig till Trondheim och därmed sannolikt gör sin sista match i den blårandiga tröjan på söndag mot Varberg.
– Jag har haft en dialog med Rosenborgs sportchef Micke Dorsin och det är ett projekt som känns spännande. Jag har varit fem år i Djurgården och haft det fantastiskt men jag kände att jag var redo för en utmaning och ville testa något nytt – flytta från Stockholm och klippa navelsträngen generellt där jag får testa en ny liga och utvecklas som person både på och utanför planen. Det var många olika parametrar som spelade in men när jag la ihop allt kände jag att det här var något som jag ville hoppa på, säger Jonathan som har funderat en hel del kring valet.
– Det har varit ett svårt beslut, väldigt mycket fram och tillbaka. Jag har haft det så jäkla bra i Djurgården, fått spela matcher på Tele2 Arena och varit på Kaknäs med alla spelarna och ledarna. Så att jag har haft det grymt bra här har ju försvårat beslutet. Men när jag summerade för- och nackdelar så känns det som Rosenborg bygger upp nu väldigt spännande och jag har känt stort förtroende från den sportsliga ledningen. Så det här känns ändå som ett bra steg för mig.

Fem år är en lång tid i en och samma förening och det finns gott om höjdpunkter när Jonathan blickar tillbaka.
– Jag har haft det otroligt bra med många fina stunder och självklart hamnar SM- och cupguldet väldigt högt upp. Men sedan finns det enskilda matcher som man minns och många andra fina minnen utöver det. Så jag tar med mig väldigt mycket från tiden här i Djurgården, förklarar Jonathan som haft en stark framåtrörelse under sin tid i DIF.
– Jag kom hit för fem år sedan som 19-åring och har utvecklats väldigt mycket under den här tiden. Det har jag Djurgården att tacka för och man skulle nog kunna säga att jag har blivit vuxen under den här perioden.

Med tanke på att årets sista match mot Varberg är publikfri finns det ingen möjlighet för en avtackning av  ”Jonis” för hans insatser i föreningen, men han passar på att framföra en avskedshälsning till hela Djurgårdsfamiljen.
– Redan från första dagen som jag kom hit så har jag känt ett enormt stöd och känslan är att supportrarna har funnits bakom mig i med- och även motgång, som perioderna när jag varit skadad och inte kunnat spela. Det är en sån otrolig energi på Tele2 Arena och även på bortamatcherna när de följer med. Så om någon spelare frågar mig framöver om Djurgården som förening kommer jag bara ha positiva saker att berätta. Får du chansen att komma till DIF måste du ta den, det är det jag kommer att säga till dem.

Sportchef Bosse Andersson kan därmed räkna hem ännu en lyckad försäljning och vill samtidigt passa på att tacka av Jonathan efter ett halvt decennium i DIF där utvecklingskurvan stadigt rört sig uppåt.
– ”Jonis” har ju varit här i fem år och hade det tufft i början med en del skadeproblem. Men 2018 fick han stort förtroende och har utvecklats bra sedan dess då vi även förlängde kontraktet. Nu under de senaste åren har vi haft ett stort intresse från Rosenborg i de fyra senaste transferfönstren. Vi har haft ambitionen att ha kvar Jonis men han vill ta ett ytterligare steg och byta miljö. Vi har nu kommit överens med Rosenborg om en övergång och eftersom det svenska transferfönstret stängde den 25 augusti och vi hade sagt nej och det norska fönstret var öppet till den 7 oktober gjordes uppgörelsen i början på oktober där vi kom överens om att Jonis går efter säsongen. Vi har haft en bra dialog med Rosenborg och de har respekterat oss. Vi får en bra övergångssumma och de har god kunskap om Jonis och sportsligt kommer det att bli väldigt bra för honom.
– Det är självklart alltid tråkigt att han lämnar men det är en bra uppgörelse för alla parter. Så vi tackar Jonis för förtroendet och tålamodet han har visat. Det är en bra kille med väldigt många fina egenskaper som fotbollsspelare och vi önskar honom ett stort lycka till framöver, sammanfattar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat