Företag

Lägesrapport med Jean Balawo

  • Damer
  • A-lag
  • 5 juni 2020

DIF Dams sportchef om den kommande starten av OBOS Damallsvenskan och läget i truppen just nu.

Efter en rekordlång försäsong med nödvändigt fokus på folkhälsan väntar nu ändå en start av OBOS Damallsvenskan i slutet av juni. Ett efterlängtat besked för DIF Dam och för sportchef Jean Balawo som därmed kan börja gå in i slutförberedelserna inför den kommande seriepremiären.
– Otroligt skönt att det börjar, speciellt med tanke på att vi har laddat om ungefär sju gånger. Vi försökte ju med Stockholm Challenge och mycket annat för att få till det så bra som möjligt för spelartruppen och ledarna. Så det känns riktigt bra att få komma igång, säger Jean som sett till att laget hållit huvudet högt under en lång väntan.
– Jag tycker att stämningen har varit bra och vi har gjort allt som står i Djurgårdens makt att hela tiden försöka motivera spelarna. Nu senast i måndags var vi iväg på en lagaktivitet hos Add Water som blev en bra energiboost för gruppen. Vi kommer att följa upp med orientering samt andra akttiviteter för att hålla igång med mer teambuilding. Ser man till truppen har det hänt mycket under våren och Jean tycker att bygget har stabiliserat sig efter en intensiv period.
– Vi har gjort om truppen där vi fått in bra energi och starka karaktärer i gruppen. Nu har vi det som krävs och jag är förväntansfull inför starten. Det finns en stark grund där vi dessutom fått se skadecomebacker från Sheila van den Bulk, som går för fullt, medan Kim Sundlöv gjorde sina första 25 minuter av matchsspel i tisdags på träningen. Väldigt kul att se, berättar Jean som genom coronautbrottet fick en oväntad frist för att sätta kemin i laget under de senaste månaderna
– På det stora hela så har den här situationen med fördröjd start ändå varit nyttig för oss. Ett av få positiva inslag i det här tuffa coronaläget som vi befinner oss i just nu, men man måste försöka se ljuspunkterna i tillvaron. För min del så kom jag in sent och det blev stort fokus på rekryteringar. Det ledde till att många av våra spelare landade sent. Linda Motlhalo fick vi in först efter träningslägret medan Amanda Kander kom tre veckor innan tilltänkt seriestart. Hade den seriestarten blivit av hade vi bara haft två gräspass i benen innan dess. Så den här situationen har gjort att Pierre Fondin och August Fors plus resten av ledarstaben verkligen har fått jobba med gruppdynamiken och träna fotboll på rätt underlag. Nu har vi fått två månader på gräs så det har varit bra för oss rent förutsättningsmässigt.

Om det blir ytterligare förändringar i truppen framöver återstår att se men just nu ligger locket på. 
– På grund av nuvarande permitteringar är det inte läge för några nyförvärv. Sedan får vi se hur situationen utvecklar sig men det är där vi ligger i nuläget, summerar Jean.Damallsvenska spelschemat är nu spikat, här hittar du matcherna.

Senaste nyheter

Relaterat