Företag

Musiker, surfare, och fotbollsproffs – det här är Hannah Wilkinson

  • Damer
  • A-lag
  • 30 juni 2020

Damernas senaste nyförvärv Hannah Wilkinson är på plats! Vi ställde några frågor om personen utanför fotbollsplanen.

Nu har damernas senaste nyförvärv landat i Sverige och Stockholm. Efter en 36 timmar lång flight var hon på plats i Stockholm under måndagen.


Hannah Wilikson är en 28-årig anfallare från Nya Zeeland. Hon har tidigare representerat Vittsjö i OBOS Damallsvenskan och i landslaget har hon gjort 26 mål på 98 matcher. Senaste klubbadressen var Sporting CP i Portugal och hon kommer närmast efter en period hemma i Nya Zeeland. Det om fotbollsspelaren Hannah Wilkinson, men vem är hon som person? Vi ställde några frågor om allt annat än fotboll.

(DIFTV-intervju kommer på torsdag).

När man tittar på ditt Instagramkonto är det tydligt att du gillar surfing och friluftsliv, berätta om det!
– Jag växte upp på norra Nya Zeeland och det bara blev ett naturligt intresse. Pappa och jag brukade ofta surfa eller ge oss ut och cykla mountain bike på helger och så fort vi fick tillfälle. Så nu när jag kommer hem till Nya Zeeland faller jag gärna tillbaka i samma mönster, det är så jag vill tillbringa min ledighet.

Du har ju varit i Sverige förut, vad är det bästa svensk natur har att erbjuda?
– Jag älskade faktiskt när det snöade, det är så vackert! Tills vi skulle träna i det…

Du är musiker också, berätta hur det kommer sig.
– Pappa har alltid spelat gitarr och jag fick min första egna gitarr när jag var 12. Sedan dess har jag varit besatt av musik och när jag var 17-18 började jag sjunga till musiken också. När jag sedan blev fotbollsproffs insåg jag fort att man har ganska mycket tid över mellan träningar och matcher, så jag fortsatte att öva på att bli bättre inom musiken. Det är den bästa avkopplingen från fotboll jag kan tänka mig, jag tar med mig gitarren vart jag än åker.

Vilken av dina låtar borde våra supportrar lyssna på först?
Waiting for the sun, det är min allra första låt på Spotify. Den är inspelad med egen utrustning hemma hos mig när jag bodde i Skåne.

Vad vet du om Stockholm?
– Att det är Sveriges huvudstad och att det är väldigt nära till skärgården. Och att ABBA-muséet ligger här, jag älskade mitt besök där!

Vilka tv-serier har du sett på sistone?
– The last dance och Queer eye.

Favoritfilm?
– När lammen tystnar. Jag älskar skräckfilm!

Favoritbok?
– Gone girl av Gillian Flynn.

Varmt välkommen till Djurgården!
– Stort tack!

Senaste nyheter

Relaterat