Företag

”Vi ska ta vid där vi slutade och bli ännu bättre”

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 jan 2020

Försäsongskoll med Nicklas Bärkroth som vill se laget ta nya kliv framåt i år.

Trots ett begränsat antal matcher från start var ändå Nicklas Bärkroth Djurgårdens fjärde bästa poängspelare förra året med tre mål och fem assister. Om det blir en ökning under 2020 återstår att se men att ”Bärka” lägger ner maximal kraft och energi för att det ska bli så kan man vara säker på efter att ha sett honom i aktion under försäsongsträningen.
— Jätteskönt att spela fotboll igen och kul att vara tillbaka på Kaknäs och träffa alla. Nu har vi kört ett par veckor och det har varit bra kvalitet redan från början. Så det är härligt att det är igång igen, säger Nicklas efter ett intensivt pass på Kaknäs.

Hur förhåller du dig till den intensiva fysträningen som gäller på försäsongen?
– De är duktiga på att lägga in fysen i fotbollspassen så det är tuffa och hårda träningar. Sedan är det ju fys utöver det också men mycket får vi via fotbollsträningen och det gillar jag.

Det låter som att du gillar fysen?
– Det är klart att det är en jätteviktig del att vi ska bygga upp oss. Vi kommer att ha ännu fler matcher än vanligt i år och då gäller det att förbereda våra kroppar ordentligt för det. Även om det inte är världens roligaste grej att jobba fys så är det fantastiskt viktigt att vi får den biten med oss. Det kommer att synas längre fram att vi har tryckt på ordentligt.

Vem är grinigast i gymmet?
– Jag tycker att det är bra karaktär på alla. Folk kanske tycker att det är kul att höra att det är någon som surar lite men alla kör på ordentligt i allt vi gör. Det är precis som det ska vara.

Hur blir det att bygga vidare i år på ett etablerat spelsystem med samma tränare?
– Vi känner till det bra och nu handlar det om att finslipa för att bli ännu bättre. Förra säsongen talade för sig själv och vi var bra på mycket redan då. Så nu har vi tid på oss under försäsongen att slipa på de delar som vi ska bli ännu bättre på.

Låter som att det inte har skett några radikala förändringar?
– Tanken är ju densamma men sedan är det klart att det kommer lite nya idéer. Det är våra tränare duktiga på.

Apropå förändringar, din gamla lagkompis Kalle Holmberg är på plats. Hur känns det?
– Jättekul att han är här, en fantastisk person och en skicklig spelare. Han har redan kommit in i gruppen och visat under träningarna att han kommer att bli en tillgång för oss.

Försäsong innebär ju lediga helger vilket inte är helt vanligt för professionella fotbollsspelare, hur ser du på det?
– Det är man ju inte bortskämd med under en säsong så det passar mig väldigt bra. Man kör stenhårt måndag till fredag och sedan får vi två dagar ledigt så att man är utvilad för en ny vecka. Skönt att få lite tid med familjen på helgerna. Det blir mycket lek, ut och gunga med min son som är två år och tid för att umgås med min sambo.

Slutligen, även om det är tidigt på säsongen kanske någon form av målsättning tagit form?
– Målsättningen är att vi ska ta vid där vi slutade och bli ännu bättre. Det är det vi alla jobbar för och jag tror att både som lag och som individuella spelare behöver vi steppa upp det ytterligare för att utvecklas och göra det bra på flera fronter, hemma i Allsvenskan och ute i Europa. Men det ser lovande ut och alla vet vad som krävs. Sedan får vi se hur långt det räcker, sammanfattar ”Bärka”.

Senaste nyheter

Relaterat