Företag

Årets bästa med Rasmus Schüller

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 dec 2021

Djurgårdens finska mittfältsnav går igenom säsongen, väljer ut höjdpunkter och blickar framåt med hunger mot 2022.

Rasmus Schüller har onekligen gjort ett starkt avtryck under sin första säsong i den blårandiga tröjan. Bortsett från några matchers avstängning har han spelat 26 allsvenska matcher och varit en bärande komponent i mittfältsmaskineriet under året.

Utöver det har Rasmus också radat upp fina insatser i den finska landslagströjan och innan han drog iväg på lite välförtjänt julledighet passade Rasmus på att välja ut några av säsongens extra minnesvärda händelser.

Årets mål?
– Det finns många kandidater. Det som kommer upp direkt är Manges mål i sista omgången mot Häcken som var otroligt. Sedan kommer jag inte glömma Banda mot Kalmar, jag var avstängd i den matchen så jag fick se det från läktaren. Det var lite prime spot med fågelperspektiv på ett otroligt fint mål. Så det får nog ändå bli årets mål.

Årets bästa lagprestation?
– Vi gjorde två bra matcher mot MFF men Malmö hemma var bäst. Jag skulle gärna ha sagt någon match längre in i säsongen så att det inte känns som att vi peakade på våren i omgång 5. Men det var de som tog hem guldet till slut och ett jättestarkt lag som vi spelade ut totalt hemma. Så den matchen blir mitt val.


Årets bästa match för egen del?
– Det blir nog någon av Malmö-matcherna även där. Jag tycker att jag gjorde det bra då.

Det kan ju vara en landslagsprestation med Finland också…
– I så fall kan ju kvalet borta mot Bosnien vara med. Det var en av de bästa matcherna under hösten för min del.

Du fick väldigt fina betyg i media för din prestation då.
– Ja, experterna i media tyckte ju också om insatsen. De sprider ju åsikter så det är ändå roligt, bättre att det är positiva saker som skrivs än negativa.

Årets lagkompis?
– Hm, det är många fina gubbar som man har kunnat förlita sig på hela året. Men jag skulle vilja lyfta fram Jacob Une Larsson. En framstående spelare och vi vet vilket ansvar Mange (Eriksson) tar som kapten, men Une finns också med där och tar ett jättestort ansvar. Han kanske syns lite mindre men ska ha stor cred för det arbete han gör och det tysta ledarskapet som han bidrar med.

Årets garv?
– Vi skrattar ju dagligen men det är svårt att komma på någon enskild händelse just nu. Hampus gör mycket roliga saker men jag skulle nog lyfta fram Albi (Ademi). Det händer hela tiden något med honom och han sprider bra humor i laget.

Om vi blickar framåt, vad förväntar du dig av 2022?
– Jag förväntar mig att vi tar steg som lag och steg på individnivå. Vi kan ändå vara nöjda med Europa-plats, det är en godkänd säsong. Men man blir hungrig efter mer och jag tycker att vi hade alla förutsättningar att göra det ännu bättre. Så jag ser fram emot 2022 då vi ska försöka ta en bättre placering och få laget att sitta ihop ännu bättre. Vi gjorde fantastiska matcher i år men hade vissa off-matcher, där vi inte kom upp i nivå. För att vinna ett mästerskap kan man ha lite sämre matcher men man måste ta poäng då också och det är något som vi måste utveckla.

Absolut, sedan bör det kanske tilläggas att det var en exceptionellt lång säsong…
– Vi började ju 11 januari så det är en elva månader lång säsong som vi har kört. Det kommer ju toppar och dalar under en så lång tid och det har det gjort både för mig personligen och för laget. Men som sagt skulle jag vilja se att man kan göra resultat även i svackorna. Vi var helt okej på det men när man ser hur tight Allsvenskan är så är det några få poäng som blir avgörande. Men att vi var så nära ger motivation och hunger för min del, avrundar Rasmus.

Senaste nyheter

Relaterat