Företag

Patrik Wickman blir ny tränare för DIF FA19

  • Ungdom
  • F19
  • 15 nov 2021

Flickakademin plockar in välmeriterad tränarkompetens när Patrik kliver in som ny huvudtränare för FA19.

Det blir en rockad på tränarsidan i DIF FA19 där Dennis Gabrielsson tackar för sig och flyttar västerut, samtidigt som Patrik Wickman tar vid. En tränare med lång och bred erfarenhet, som både ledare och spelare inom Stockholmsfotbollen som nu gör sig redo att ta sig an sitt nya uppdrag.
– Det känns väldig kul, spännande att få en heltidstjänst och att få jobba på skola med de här spelarna. Så det känns som ett häftigt uppdrag, berättar Patrik som förutom att leda FA19 även kliver in i rollen som ansvarig för Flickakademins skolsamarbete.
– Jag kommer att jobba på NIU - Stockholms Idrottsgymnasium som fotbollstränare och även ha ansvaret för FA19. Så det blir en kombo tillsammans med de spelare som går på skolan. 

I bagaget finns som sagt mycket rutin från ett antal år inom fotbollen och Patrik betonar att utveckling är en viktig del i arbetet.
– Jag håller fortfarande på att utbilda mig till fotbollstränare för att nå så högt som det går i min utbildning. I övrigt har jag själv spelat mycket fotboll och även futsal där jag spelade i Djurgården när futsallaget låg i SFL (högsta divisionen i futsal). Så det har blivit fotboll i många olika former för mig och jag har även jobbat som tränare under en väldigt lång tid. På så sätt har jag kunnat skapa en bred erfarenhet både som ledare och spelare under många år och har lärt mycket på vägen om hur saker ska bedrivas och utvecklas. Vilket ju även gäller för egen del där jag hela tiden vill utvecklas som ledare inom fotbollen.
 

Fotbollsfilosofin ligger klar för Patrik som förordar en fartfylld och underhållande fotboll.
– Jag är en tränare som gillar att ha mycket passningsspel med hög fart i anfallsspelet och ett försvarsspel som gör det jobbigt för motståndarlagen. Hårt jobb i försvaret och passningsorienterat i anfallet om man ska summera. Förhoppningsvis blir det en rolig fotboll att se på som är noggrann med hög kvalitet, förklarar Patrik som ser fram emot att komma igång. 
– Jag känner ju till en del spelare i laget sedan tidigare. Men när jag väl drar igång som tränare kommer jag att kunna skapa mig en uppfattning om truppen och lära känna alla ordentligt. 

Den specifika målsättningen för laget kommer att arbetas fram över tid men vissa tydliga grundbultar finns redan nu.
– Jag vill ju att laget och föreningen lyckas så bra som möjligt, på alla sätt. Både att spelare utvecklas och går vidare till elitverksamhet samtidigt som laget gör så bra resultat som möjligt. Framför allt vill jag att spelarna ska ha väldigt roligt när de spelar fotboll, det är viktigt med glädje, avslutar Patrik.
 

Jean Balawo om Patrik

Därmed kan flickakademichef Jean Balawo välkomna en ny spännande resurs till DIF FA19 som är redo att skrida till verket inom kort.
– Patrik kommer att ta över laget från och med den 1 december. Sedan tar han även över skoltjänsten den 1 januari som Dennis har fram tills dess. Patrik kommer närmast från AIK:s flickakademi och det är han som tagit fram den framgångsrika 02-kullen med spelare som till exempel  Hanna Ekengren, Hanna Lundquist och Felicia Saving där de hade ett lag som var bäst i Norden, bland annat vann de båda klasserna i Gothia Cup med sina två lag. Så det känns väldigt glädjande att kunna välkomna honom till oss, säger Jean. 

Senaste nyheter

Relaterat