Företag

André Picornell klar för DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • Ungdom
  • Akademi
  • 15 dec 2021

Den 17-åriga målvaktstalangen ansluter till Djurgården från Brommapojkarna. 

Ett mycket spännande namn kan nu välkomnas till föreningen. André Picornell, född 2004, kommer att tillhöra DIF PA19 med ansats att över säsongen konkurrera om spel i U21 och regelbunden träning med herrlaget. André är en landslagsmeriterad målvakt som under året deltagit i U-landskamper och landslagsläger när skador inte satt stopp. 
 – Vi är mycket nöjda med rekryteringen av André. Han hade flera alternativ att ta ställning till inför kommande säsong och vi är av den anledningen extra stolta att han väljer vår utbildning och miljö, berättar pojkakademichef Christian Krigström Gentile som ser många fina egenskaper hos André. 
– Han är en modern typ av målvakt som är duktig i alla skeden av spelet - både att se och delta i det offensiva spelet och inte minst när det gäller att rädda bollar. Han är kommunikativ, duktig i luftspelet och bär med sig en fin samling av ungdomserfarenheter från klubb och landslag med in till Djurgården. 

Ett nyförvärv som skruvar upp konkurrensen på målvaktssidan.
– Han spetsar vår grupp med målvakter i PA19 och kommer vara en målvakt som förväntas närma sig herrlaget på ett tydligt sätt under 2022, med spel i U21 och i träning med herrlaget. 

André Picornell skriver ett tvåårigt ungdomsavtal med Djurgården och för sportchef Bosse Anderssons del ser han intressanta möjligheter för honom i DIF.
– Det är ju en högt rankad målvakt med spännande egenskaper och landslagsmeriter och jag tror att vi kan erbjuda en väldigt bra miljö långsiktigt för att han ska kunna utvecklas till en elitmålvakt, konstaterar Bosse.

 Vi hälsar André varmt välkommen till Djurgården!

Senaste nyheter

Relaterat