Företag

André Picornell nominerad till Årets Unicoachspelare 2022

  • Herrar
  • A-lag
  • Ungdom
  • Akademi
  • 3 nov 2022

Djurgårdens 18-årige målvakt är en av tre kandidater till att bli utsedd till Årets Unicoachmålvakt.

Fyra priser till Årets Unicoachspelare ska delas utefter prestationer i P19 Allsvenskan 2022. Priserna som kommer att delas ut är årets målvakt, årets back, årets mittfältare och årets forward. I den förstnämnda kategorin är Djurgårdens unga målvaltstalang André Picornell en av de tre nominerade.

Årets Unicoachmålvakt:

André Picornell, Djurgårdens IF (2004)
* 18 matcher i P19 Allsvenskan, målvakt i P18-landslaget
Viktor Andersson, Malmö FF (2004)
* 15 matcher i P19 Allsvenskan, målvakt i P18-landslaget
Daniel Henareh, AIK (2004)
* 23 matcher i P19 Allsvenskan, målvakt i P18-landslaget

Utmärkelserna delas ut av en jury bestående av personer från Svensk Elitfotboll samt Unibet. 2022 års vinnare presenteras i samband med Allsvenskans Stora Pris den 8 november.

Utöver spelarpriserna så kommer även pris delas ut till årets Unicoachklubb samt till årets Unicoach, som går till årets främsta ledare. Dessa vinnare blir offentliga i januari, i samband med att resultatet för årets certifiering presenteras. I de två sistnämnda kategorierna finns inga nominerade utan endast en vinnare kommer att tillkännages. I juryn sitter Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll, Thomas Hasselgren, akademiutvecklare Svensk Elitfotboll och Anders Falk, Sverigechef på Unibet.
 

Fakta Årets Unicoachpriser

Årets Unicoachspelare går till en spelare per lagdel (målvakt, back, mittfältare och forward) född 2003 eller 2004, som den senaste säsongen gjort utmärkande insatser i P19 Allsvenskan (minst 10 matcher) och som visat mognad och ledaregenskaper i sitt spel. Meriterande är om spelaren även fått göra inhopp på seniornivå i Allsvenskan eller Superettan under säsongen (Max tio matcher under säsongen. Spelare som gjort fler än tio matcher i A-laget anses ha lämnat Unicoachverksamheten och kan då inte nomineras). Spelarna som vinner utmärkelsen ska kunna bli nästa säsongs årets unga spelare i Allsvenskan.
Årets Unicoachklubb går till en SEF-klubb som under det senaste året utmärkt sig positivt.  Det kan gälla att klubben gjort stora framsteg i SEF:s certifiering, utvecklat sin egen förening, nått framgångar under årets ungdomstävlingar eller givit matchning till unga spelare på a-lagsnivå.
Årets Unicoach blir en ledare som under året har gjort ett ambitiöst och engagerat arbete med utbildningen av klubbens unga spelare, och som förtjänar att uppmärksammas extra mycket.

Fakta Unicoach

Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska elitfotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. Genom resurser, utbildning och ledarskap skapar vi tillsammans förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling. Visionen är att tillsammans utveckla Nordens främsta akademiverksamheter för svensk elitfotbolls framtid.
I Unicoach ingår de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan med deras akademiverksamhet. Unibet går in med 15 miljoner i Unicoach. Resurserna kommer fördelas på de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan utifrån Svensk Elitfotbolls fastställda certifieringsprocess.

Senaste nyheter

Relaterat