Företag

André Picornell blev Årets Unicoachmålvakt

  • Herrar
  • A-lag
  • Ungdom
  • Akademi
  • 8 nov 2022

Djurgårdens unga målvaktslöfte fick ta emot pris under tisdagskvällen.

I samband med Allsvenskans Stora Pris delade priserna för Årets Unicoachspelare ut. För Djurgårdens del blev det en glädjande utmärkelse för unge A-lagsmålvakten André Picornell som utsågs till Årets Unicoachmålvakt med följande motivering:
"Under sin första säsong i Djurgården blev André Picornell direkt en tongivande spelare. Med sin säkra positionering och sitt stora mod stod han för flera matchavgörande räddningar i P19 Allsvenskan. 18-åringen fick också sitta på bänken i såväl Allsvenskan som Europaspelet, och visade överlag en imponerande vilja att utvecklas och bli bättre."

Ett fint kvitto för André som kom till DIF inför säsongen 2022 och som blir ett spännande namn att följa framöver.

Utmärkelserna delas ut av en jury bestående av personer från Svensk Elitfotboll samt Unibet. 

Fakta Årets Unicoachpriser

Årets Unicoachspelare går till en spelare per lagdel (målvakt, back, mittfältare och forward) född 2003 eller 2004, som den senaste säsongen gjort utmärkande insatser i P19 Allsvenskan (minst 10 matcher) och som visat mognad och ledaregenskaper i sitt spel. Meriterande är om spelaren även fått göra inhopp på seniornivå i Allsvenskan eller Superettan under säsongen (Max tio matcher under säsongen. Spelare som gjort fler än tio matcher i A-laget anses ha lämnat Unicoachverksamheten och kan då inte nomineras). Spelarna som vinner utmärkelsen ska kunna bli nästa säsongs årets unga spelare i Allsvenskan.
Årets Unicoachklubb går till en SEF-klubb som under det senaste året utmärkt sig positivt.  Det kan gälla att klubben gjort stora framsteg i SEF:s certifiering, utvecklat sin egen förening, nått framgångar under årets ungdomstävlingar eller givit matchning till unga spelare på a-lagsnivå.
Årets Unicoach blir en ledare som under året har gjort ett ambitiöst och engagerat arbete med utbildningen av klubbens unga spelare, och som förtjänar att uppmärksammas extra mycket.

Fakta Unicoach

Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska elitfotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. Genom resurser, utbildning och ledarskap skapar vi tillsammans förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling. Visionen är att tillsammans utveckla Nordens främsta akademiverksamheter för svensk elitfotbolls framtid.
I Unicoach ingår de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan med deras akademiverksamhet. Unibet går in med 15 miljoner i Unicoach. Resurserna kommer fördelas på de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan utifrån Svensk Elitfotbolls fastställda certifieringsprocess.

Senaste nyheter

Relaterat