Företag

Max Croon nominerad till Årets Unicoach-målvakt

  • Ungdom
  • Akademi
  • 1 nov 2023

Djurgårdens talangfulla keeper uppmärksammas för sina fina prestationer i P19 Allsvenskan.

I samband med Allsvenskans Stora Pris ska fyra priser delas ut till årets Unicoachspelare efter prestationer i P19 Allsvenskan 2023. Bland de nominerade till Årets Unicoachmålvakt återfinns Max Croon, målvakt i DIF PA19 med en stark säsong i bagaget.

Följande spelare är nominerade i kategorin:

Max Croon, Djurgårdens IF (2005)
* 22 matcher I P19 Allsvenskan

Elis Bishesari, IFK Göteborg (2005)
* 14 matcher i P19 Allsvenskan, målvakt i P18-landslaget

Marcus Pettersson, Malmö FF (2005)
* 11 matcher i P19 Allsvenskan

 

Utmärkelserna delas ut av en jury bestående av personer från Svensk Elitfotboll och Unibet. 2023 års vinnare presenteras på scen i direktsändning under Allsvenskans Stora Pris den 14 november. Priserna som kommer att delas ut är årets målvakt, årets back, årets mittfältare och årets forward.

Utöver spelarpriserna så kommer även pris delas ut till årets Unicoachklubb samt till årets Unicoach, som går till årets främsta ledare. Dessa vinnare blir offentliga i januari, i samband med att resultatet för årets certifiering presenteras. I de två sistnämnda kategorierna finns inga nominerade utan endast en vinnare kommer att tillkännages. I juryn sitter Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll, Thomas Hasselgren, akademiutvecklare Svensk Elitfotboll och Anders Falk, Sponsorchef på Unibet.

Senaste nyheter

Relaterat