Företag

Årets bästa med Jacob Widell Zetterström

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 dec 2021

Efter en succéartad genombrottssäsong passar Jacob på att summera året och väljer ut några minnesvärda händelser.

Jacob Widell Zetterström har onekligen haft ett spektakulärt år. Från att hantera frågeställningen huruvida han överhuvudtaget skulle kunna fortsätta att spela fotboll till att göra allsvensk succé och ta en blågul landslagsplats på januariturnén (som sedan dessvärre blev inställd), är en imponerande resa.

Vad som blir nästa steg under 2022 återstår att se när säsongen kickar igång igen med första träningen den 13 januari. Men innan dess finns det en gången säsong att summera där Jacob väljer ut följande på sin årsbästa-lista:

Årets mål?
– Magnus Eriksson mot Häcken. Bandas mål mot Kalmar i all ära men någon måste ge lite cred till Mange.

Årets bästa lagprestation?
– Det får bli segern mot bajen hemma.Årets bästa match för egen del?

– Malmö FF borta måste jag säga.

Årets lagkompis?
– Det blir Melker Jonsson. Han stöttar alltid oavsett om det handlar om skjuts eller psykologisk pepp. Han får kanske ta lite skit ibland men fortsätter att komma med ett leende på läpparna varje dag. Det kanske inte lyfts fram så ofta men vi får alla ett väldigt stort leende på läpparna tack vara honom.

Årets garv?
– Det sägs och görs vissa saker som alla borde hamna på listor. Men just nu kommer jag faktiskt inte på någon specifik händelse.

Vad tror du om 2022?
– Det ska bli ett jätteroligt år. Det blir mycket spännande som händer och den känslan hoppas jag kunna hålla i hela året. Även om jag tror att alla här har sett fram emot lite ledighet nu efter säsongen kommer det säkert att finnas ett väldigt stort sug efter att leverera nästa år också.

...och en avslutande summering för din egen del av det gångna året känns ju synnerligen relevant?
– Jag hade kanske inte riktigt förväntat mig det inför årsskiftet då jag inte ens trodde att jag skulle spela fotboll. Så året började med att Nikos (Gkoulios), Kim & Tolle och Bosse (Andersson) lät mig träna en månad villkorslöst. Sedan avslutas året med en nästan surrealistisk uttagning till svenska landslaget under januariturnén. Så lika snabbt som det tog stopp för mig för 1,5 år sedan, lika snabbt har det börjat blåsa åt rätt håll igen och det är skönt att känna att det kan gå åt båda hållen.

Senaste nyheter

Relaterat