Företag

DIF skriver ungdomskontrakt med Isak Alexander Alemayehu

  • Ungdom
  • Akademi
  • 3 dec 2021

Ett tvåårigt ungdomsavtal är nu undertecknat av den talangfulle mittfältaren från DIF PA17.

Isak Alexander Alemayehu (född 2006) har haft en stark utveckling under sin tid i Djurgårdens pojkakademi. En glädjande, uppåtpekande kurva för både spelaren och föreningen som kom överens om ett avtal vid Isaks 15-årsdag, vilket innebär att han nu är knuten till Djurgården fram till slutet av 2023.

Därmed är en välkommen underskrift på plats, enligt pojkakademichef Christian Krigström Gentile.
– Isak är en mycket skicklig spelare som vi valt att skriva ett avtal väldigt tidigt med. Han anslöt till Djurgården för två säsonger sedan och har i accelererande fart övertygat med sin fina teknik och målmedvetenhet. Framför allt har säsongen 2021, med start i november 2020, varit en väldigt fin period som förutom spel med och mot två år äldre spelare också inneburit kallelser till såväl stadslaget som riksläger (f.d. utvecklingslägret i Halmstad), landslagssamling och landslagsmatch, berättar Christian.

En spelare som visar stor mognad i spelet trots sin relativt unga ålder.
– Isak har med ett moget lugn tagit sig an nya utmaningar, men alltid med koncentration och en anpassning av sitt spel i den miljö där han befinner sig. Isak är framför allt skicklig i sitt spel med bollen på offensiv planhalva, när han gör kreativa aktioner, men han besitter också defensiv taktiskt förståelse. 

Vad innebär en avtalsskrivning för en så ung spelare i Djurgården?
– Det är väldigt ovanligt att skriver avtal med så unga spelare, men utifrån hur vi ser att Isak tävlar i träning och match och mot äldre spelare, samt bekräftas av kallelser till landslagssamlingar och matcher, så valde i det här fallet att göra en tydligare plan i Djurgården över längre sikt, och då valde vi ett avtal för att trygga den planen i samråd med Isaks föräldrar.

Vad väntar framåt för Isaks del?
– Om tio dagar är det landslagssamling och under samma period ska säsongen med PA17 avslutas. Isak har även fångat uppmärksamheten från några internationella klubbar men coronapandemin stoppar just nu möjligheten till provspel, som vi för hans skull hoppas blir av så snart situationen tillåter. Därefter väntar en ny säsong och fortsatt jobb för att nå elitfotbollen, summerar Christian.

Senaste nyheter

Relaterat