Företag

Elliot Käck redo för hårt jobb mot Degerfors

  • Herrar
  • A-lag
  • 6 maj 2021

”Vi måste verkligen göra en bra prestation på söndag”, säger Elliot som räknar med tuffa premisser på Stora Valla.

Ytterbacksmaskinen Elliot Käck ångar vidare under sin sjätte seniorsäsong i den blårandiga tröjan med 150-gränsen inom räckhåll i år för antalet allsvenska DIF-matcher. Dessutom med en kanonstart på säsongen i ryggen med fyra raka segrar mot tufft motstånd under varierande förutsättningar.

Givetvis en glädjande inledning och med tanke på Elliots historik faller det sig naturligt att kolla av om han noterar några skillnader i år som kan vara bidragande till de starka lagprestationerna, jämfört med hans tidigare säsonger i DIF.
– Det finns lite små grejer. Dels har vi ju ett annat spelsystem som kanske är lite mer framåtlutat med högre press där fler deltar. Tidigare har vi haft ett block centralt, nu är vi mer utspridda både på mittfältet och högst upp och vi i backlinjen försöker att fylla på i pressen. Det är framför allt det och sedan har det nog varit bra att få in lite nytt blod också för oss som varit här ett tag. Det ger en nytändning, säger Elliot som tydligt märker av tempot och den ökade konkurrensen under träningarna.
– Verkligen, alla nya som kommit in har gjort det jättebra och jobbar hårt. Så vi äldre har fått koppla på det och sedan har vi gjort vårt för att få in dem i gruppen såklart.

Senast gav det tre poäng i toppmötet mot MFF. Hade du kunnat föreställa dig innan att ni skulle få ett så pass starkt grepp om matchen som ni fick?
– Nej, självklart inte. Men vi hade ju laddat för en riktigt tuff match och det gjorde ju att alla var på tårna, påkopplade och ville visa hur bra vi är. Det bidrog säkert till att prestationen blev därefter.

Finns det en risk för att man kan sväva iväg lite grann efter en så pass bra insats?
– Det är klart att det finns risker med det. Men jag tycker att vi har ett så pass bra, ödmjukt och hårt jobbande lag och jag är övertygad om att de flesta är duktiga på att koppla bort sånt och bara fokusera på nästa match. Vi har ju varit bra just för att vi har jobbat hårt och sprungit mycket, där vi verkligen jobbat för varandra. Vi har ju spelat en bra fotboll också men det är framför allt laget som gör att vi har vunnit de här fyra första matcherna, så det ska vi fortsätta att hålla i.

Nu på söndag väntar andra premisser uppe på Stora Valla mot Degerfors. Vilken typ av match ser du framför dig?
– Det kanske blir lite mer Varberg-vibbar på den matchen. Som jag förstod det så är inte planen i sitt allra bästa skick så det blir förmodligen en helt annan typ av match än mot Malmö. Då får man anpassa sig efter det vilket vi gjort bra hittills.

Finns det några lärdomar att ta med från senaste mötet mot Degerfors på Stadshagen under försäsongen?
– Jag vet inte om man kan dra så mycket lärdomar från den matchen. Det var en lite konstig match på Stadshagen med snabbt konstgräs och nu blir det väl lite mer gräsfotboll. Men jag tycker att Degerfors var bra i den matchen och de har en del bra spelare plus ett bra spelsystem. Så vi måste verkligen göra en bra prestation på söndag, avrundar Elliot.

9 maj, söndag 15:00Stora Valla

Degerfors IFDjurgården
2-0 (0-0)

  • MålskyttarVictor Edvardsen 85'Victor Edvardsen 90+2'
  • Gula kortRasmus Schüller
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik (Stora Valla)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat