Företag

Jesper Nyholm rör sig vidare 

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 dec 2021

Det blir inte någon fortsättning i Djurgården för den 28-årige mittbacken som får thailändska Muangthong United som ny klubbadress.

Den fotbollskarriär, som i vissa ögon befarades vara avslutad med tanke på den tunga och skrämmande skadehistoriken, fick en ny skjuts i Djurgården när Jesper Nyholm anlände på ett prestationsbaserat kontrakt under säsongen 2020 efter tre års frånvaro från fotbollen.

Han kämpade sig hela vägen tillbaka till en comeback på planen och totalt blev det 21 allsvenska matcher för Jesper i den blårandiga tröjan och ett mål - dessutom ett mycket minnesvärt sådant eftersom det handlade om en kvittering i slutminuterna av derbyt mot Hammarby 2020.

Nu väntar emellertid nya utmaningar för Jesper när han för sig vidare för spel i den thailändska ligan med Muangthong United.
– Det känns jätteroligt och väldigt spännande att testa på något nytt genom att spela utomlands. Så det är lite pirrigt men det ska bli riktigt kul, berättar Jesper som fick lite mersmak när han nyligen spelade Suzuki Cup i Singapore med det filippinska landslaget.
– Det blev ju så att när vi mötte Thailand i turneringen blev det lite extra intressant, jag fick känna på nivån på spelarna och sedan kontaktade de mig däromkring. Därefter gick det ganska fort och knappt två veckor senare var det klart med Muangthong.

Hur känns det att lämna Djurgården?
– Det känns tråkigt. Jag fick ändå chansen att komma tillbaka från en kraftig skada som jag tror att de flesta vet om. Jag är ytterst tacksam för att jag fått spela i Djurgården framför supportrarna. Första året var ju ett coronaår så då var det kanske inte lika kul utan fansen på plats, men i år var det roligare med publiken tillbaka och jag har gjort allt jag kunnat för att hjälpa laget på bästa sätt. Så det är tråkigt att lämna men samtidigt roligt att komma iväg på ett nytt äventyr och jag vill tacka Bosse, Henke, supportarna och alla inom föreningen för den här tiden, sammanfattar Jesper.

Därmed passar sportchef Bosse Andersson på att tacka av Jesper för hans insatser i Djurgården och berömmer samtidigt den starka inställning som Jesper visat under sin tid i DIF.
– Jesper anslöt under sommaren 2020 under dåvarande covidrestriktioner med ett prestationsbaserat kontrakt och då hade han inte spelat fotboll på tre år. Efter det har han  varit med och bidragit för oss i både matcher och under träningar och det har varit ett nöje att samarbeta med honom där hans kliniska försvarsinstinkt och professionalism har funnits med varje dag. Nu går vi skilda vägar och vi hoppas på en fin fortsättning för Jesper och riktar ett stort tack till honom för hans tid i Djurgården, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat