Företag

Landslagssvepet - Motlhalo i målform

  • Damer
  • A-lag
  • 23 okt 2021

Linda Motlhalo stod för två mål när Sydafrika körde över Mocambique i AFC-kvalet, Portia Boakye fick beröm för sin insats för Ghana och Elvira Björklund tog plats i målet för F18-landslaget.

Det blev en rejäl urladdning för Linda Motlhalos Sydafrika som besegrade Mocambique med hela 7-0 i den första av två matcher i kvalet till Afrikanska Mästerskapen. Linda spelade hela matchen och stod för två av målen och därmed är det snarast en underdrift att påstå att Sydafrika sitter i förarsätet inför returmatchen på tisdag.

Portia Boakyes Ghana spelade kval till Afrikanska Mästerskapetn mot ett starkt Nigeria som vann med 2-0 hemma i Lagos. Portia fick dock mycket beröm i nigeriansk media som "a trojan in the defence" men tvingades tyvärr utgå under matchen. Mer info om hennes fysiska status följer när information finns tillgänglig.

Det blev inte någon start för Elvira Björklund i det svenska F18-landslagets första möte mot Belgien som Sverige vann med 4-1. I returmötet under fredagen fanns dock Elvira på plats mellan stolparna från start och stod för en stabil insats när Sverige vann på nytt över Belgien med de klassiska siffrorna 9-1.

Det blev knappt tio minuters speltid för Nellie Lilja i U23-landskampen mot Belgien där Sverige vann med 2-0. Julia Walentowicz fanns med i truppen men byttes inte in under matchen. Ny U23-landskamp väntar på måndag mot Norge.

För Daniela Zamoras del väntar en landskamp mot Colombia under söndagen.

Senaste nyheter

Relaterat