Företag

Nytt kontrakt för Tommi Vaiho

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 mars 2021

Den blårandiga trotjänaren har kritat på för två nya år.

Tommi Vaiho har redan passerat tvåsiffrigt när det gäller antal år i DIF-tröjan och skulle man dessutom räkna in hans tid som ungdomsspelare i Djurgårdens Kista-lag blir hans blårandiga era ännu mer episk.

Nu utökar han med ytterligare två år och Tommi behövde ingen längre betänketid när frågan kom på tal.
– Jätteroligt att vara kvar i Djurgården många år framöver. Det var ett ganska enkelt beslut, jag och Bosse (Andersson) har haft en lång relation tillsammans och känner varandra väl. Vi har pratat om det ett tag och nu blev det klart, så det känns skönt. Jag trivs ju väldigt bra i föreningen med lagkamraterna och människorna som jobbar här, berättar Tommi som medger att det ändå fanns några bitar att fundera på när beslutet ska tas.
– Det kan till exempel vara saker som hur familjen mår och konkurrenssituation. Men konkurrensen är jag van att hantera vid det här laget. För tio år sedan var det Dembo (Touray) och sedan värvades Kasper Jensen. Efter det så spelade jag rätt mycket men så anslöt Kenneth Höie och när jag kom tillbaka till laget nu senast var det Andreas Isaksson som var framför – och han var ju inte lätt att rubba. Fast det var bara att köra på och sedan fick jag ju spela ganska mycket under 2019 och även förra året. Nu har vi Aleksandr Vasyutin här och för min del är det bara utvecklande att det kommer in en ny spelare som ger extra motivation att bli ännu bättre. Konkurrenssituation är tuff och det ska den vara i Djurgården. Jag och de andra i gruppen utvecklas av det så det är en bra situation för alla målvakter.

Trots mycket rutin och bärgade pokaler är ändå hungern intakt hos Vaiho vars målsättning är tydlig.
– Att fortsätta att bli bättre och bättre för varje vecka. Det är en stor skillnad på mig som målvakt från när jag kom tillbaka till Djurgården från GAIS jämfört med där jag är idag. Det går framåt hela tiden och jag är även en bättre målvakt nu än vad jag var förra året. Så jag fortsätter att träna hårt med Nikos (Gkoulios, målvaktstränare), säger Tommi som inte har svårt att hitta ny motivation.
– Nu när Aleksandr har kommit hit så ser man att han är en duktig målvakt och det motiverar mig ännu hårdare att visa att det är jag som är bättre. Man vill alltid spela alla matcher, men det är bara en som kan stå och då får jag visa det på träningarna och försöka utvecklas ännu mer.

Att Djurgården är Tommis naturliga hemvist är ett faktum vid det här laget men något livstidskontrakt har inte kommit upp på bordet än.
– Jag sa till Bosse att: ”du kan ge mig sju år på en gång”. Men vi börjar med det här sedan får vi se vad som händer efter de åren, avslutar Tommi.

”Tommi är en kulturbärare”

Att Tommi Vaiho och sportchef Bosse Andersson är tighta vid det här laget efter mångårigt samarbete är ingen större överraskning och Bosse ser fram emot ett antal nya år tillsammans med den blårandiga trotjänaren.
– Tommi hade ju ett utgående kontrakt och vi ville gärna jobba vidare med honom. Så vi satte oss ner och diskuterade situationen tillsammans och han förklarade att han vill vara kvar och känner sig väldigt motiverad att köra vidare. Tommi är ju dessutom en kulturbärare och det är viktigt att vi har kvar dem i verksamheten, summerar Bosse.

Nikos Gkoulios om Tommi Vaiho

Även Djurgårdens målvaktstränare känner givetvis Tommi väldigt väl vid det här laget och med kontraktet i hamn har Nikos en viktig komponent säkrad i en mycket solid målvaktsuppsättning.
– Jag är jätteglad över att vi kan fortsätta att jobba tillsammans, det här blir femte året som vi arbetar ihop. Det är alltid roligt att jobba med Tommi, han är väldigt professionell och ger alltid hundra procent på planen. Jag är väldigt nöjd med hans utveckling där han blir bättre och bättre för varje år. En målvakt som har vunnit SM-guld åt oss och som redan nu är en del av Djurgårdens historia, berättar Nikos.

Senaste nyheter

Relaterat